Десислава Атанасова

Свързани новини

27.10.2023 13:09

От ППДБ да се разграничат от зам.-министъра, записал кода на машините: Десислава Атанасова

Видян 584 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Искрено се надявам от ППДБ да се разграничат от този човек. Това е нарушение на изборните права на гражданите и пробив в националната сигурност. Самата справка от ДАНС казва, че има видеозапис, в който ясно се виждат всички тези действия. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„На Председателския съвет не присъстваха представители на „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Председателят на парламента е уведомен от ДАНС, че в Министерство на електронното управление заместник-министър е извършвал заснемане със собствения си телефон и след това прехвърлял на флаш памет процеса по генериране на код, след като този процес два дни преди това е бил завършил и всички възможности за неговото установяване като алгоритъм са били унищожени. Чрез промените в Изборния закон въведохме два вида удостоверяване на софтуера на машините. Вторият код, който е абсолютно таен и който е ключ към въпросния софтуер и без него не би могло да се промени каквото и да е в машините, се генерира в Министерството на електронното управление и след това се унищожава цялата инфраструктура, която го генерира. От справката на ДАНС се оказва, че след като този процес е завършил веднъж, зам.-министърът нарежда отново да бъде генериран този код за достъп и си записва целия алгоритъм как това се случва. Това е огромен по своите размери скандал“, добави тя.

„Все още не можем по категоричен начин да кажем как би стартирал изборният процес. ЦИК като независим държавен орган трябва да ни даде пълната информация, както ДАНС трябва да има повече информация за това колко от машините са вече предоставени в областните управи. За нас това не е просто политическа заигрвака между партиите. Ние вече като партия сме преживявали „Костинброд“. Ако втори път на българските граждани им се случи - „машинен Костинброд“, то не можем да кажем, че е пробив за демократични ценности“, коментира още Атанасова.

"С насрочването на извънредното заседание станаха ясни няколко неща: като че ли за първи път в историята на България мандатоносителят в лицето на „Продължаваме Промяната – Демократична България“, заедно с опозицията /БСП/, бламира приемането на закон по Плана за възстановяване и устойчивост, на който всички държахме толкова много. Те не са нито в залата, нито в кулоарите. Отказът от това да се отхвърли вето на президента върху приет закон за нас е абсолютно необясним. Считахме, че след като вчера бяха на Комисия по енергийни въпроси, днес ще проявят разум и ще покажат, че заедно стоим зад реформите и правителството. За нас е странно защо не участват в кворум и защо считат, че това е част от предизборна агитация. Същият този закон е внесен от Министерския съвет, на който мандатоносител са ППДБ с техния премиер г-н Денков", посочи още тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.