“Смени на министри няма да има до ротацията през март”, обяви пред журналисти премиерът Николай Денков. „Това, което наблюдавам през последните дни, е преходът от предизборни пламенни речи към следизборна психотерапия.

Свързани новини

13.11.2023 09:25

От март да правят каквото искат: Денков

Видян 924 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Смени на министри няма да има до ротацията през март”, обяви пред журналисти премиерът Николай Денков. „Това, което наблюдавам през последните дни, е преходът от предизборни пламенни речи към следизборна психотерапия. Ясно е, че за загубата на някои ключови градове за ГЕРБ е болезнена и в момента тече процес на осъзнаване на резултатите и опит да се отиде на следващ етап - бюджет, конституционни промени. ГЕРБ ще влезе в работен режим, от който всички имаме нужда”, каза той.


Денков поиска и дерогацията за Лукойл да падне на след март, когато трябва да го смени Мария Габриел. "Тогава отговорността ще е тяхна и да правят каквото искат", каза той.


Премиерът посочи, че според анализ, изготвен от компетентните институции подобна стъпка ще доведе до спиране на Лукойл Нефтохим, шоково поскъпване на горивата и липсата им. Той разкритикува неправителствената организация Global Witness, Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД) в София и финландския Център за изследване на енергетиката и чистия въздух (CREA), които в съвместно разследване твърдят, че от Лукойл са намерили вратичка, за да заобикалят условията на дерогацията. "Аз прочетох този доклад. Той не е много голям. В него има внушения”, допълни премиерът. Защо ЕК го подкрепи и се готви да ни глоби на тази база, той не коментира.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог