Свързани новини

15.03.2018 10:55

Осуетeно е покушение срещу близки на Ердоган

Видян 1524 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турските власти са осуетили покушение срещу семейството на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, подготвяно от кюрдска групировка, съобщава БНТ, позовавайки се на турския в. "Сабах".


Планът за атентата бил подготвян от групировка, смятана за подизпълнител на терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК), а негова мишена били хора от най-близкото обкръжение на Ердоган.


Плановете излезли наяве с разбиването на клетка на "Ястреби за свобода на Кюрдистан", поставена извън закона организация, свързана с ПКК. При разследването е установено, че групата готвела покушение срещу синовете на Ердоган  - Ахмет Бурак Ердоган и Билял Ердоган, и срещу зетьовете му - министъра на енергетиката Берат Албайрак и Селчук Байрактар, както и срещу Серхат Албайрак, зам.-директор на медийната компания "Туркуваз медия".


В иззетите документи е бил разчетен шифър с букви на кирилица, при което били разкрити плановете на терористите да убият близките на Ердоган.


Турският в. "Сабах" посочва, че същата група е отговорна и за атентата през декември 2016 г., при който 46 души бяха убити, а над 200 ранени при две самоубийствени бомбени нападения край стадион "Водафон Арена" в Истанбул.


Същата клетка е заподозряна и за други смъртоносни атентати в миналото, пише още "Сабах". Тя се състояла от 52-ма души. С изключение на петима, всички други са задържани. При извършените обиски в домовете на заподозрените са били намерени експлозиви, оръжия и други материали, използвани за направата на взривни устройства.


Източник: Гласове


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,