Делян Добрев, шеф на на Комисията по енергетика.

Свързани новини

02.10.2023 09:59

Оставаме и без централи, и без батерии: Д. Добрев, ГЕРБ

Видян 1102 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Няма да има батерии, няма да има и ТЕЦ-ове”,  заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, шеф на на Комисията по енергетика. Той и изтъкна, че кабинетът Петков-Нинова при провеждането на преговорите за Плана за справедлив преход се е съгласил да се намалят въглеродните емисии с 40%, на база 2019 г.


"Нашата информация, че Асен Василев е бил там еднолично и без да има позиция на държавата, се е съгласил да се включи този текст. Всичките ни проблеми идват от две изречения на 113-а страница. Само с 2 изречения може да се съсипе българската енергетика. В момента се случва точно това. Пише да се намалят въглеродните емисии с 40% в сравнение с 2019 г., а това е година, когато ТЕЦ-овете са работили малко. Да намалиш емисиите на половина, означава тези ТЕЦ-ове да работят 3 месеца в годината. Как ще оцелеят мините и ТЕЦ-овете, ако работят 3 месеца в годината, а плащат заплати за 12 месеца”, запита Добрев.


“Промените в Плана за справедлив преход бяха 2 - едната беше тази, а другата беше батериите. Ние още тогава казахме, че според нас това е била някаква разменна монета - ние да се съгласим да си затворим въглищните централи, ако ни отпуснат пари за батерии. Най-жалкото е, че тази седмица стана ясно, че и батерии няма да има поради други причини. Хем няма да има батерии, хем няма да има и ТЕЦ-ове", констатира той.  
По думите му "правителството се готви без търг и конкурс да похарчи 3,5 млрд. лв. за фотоволтаици и батерии, които не разкриват работни места".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -