16.06.2011 17:33

Още 72 часа арест за шофьора на автобуса-ковчег

Видян 1622 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Окръжната прокуратура е повдигнала обвинение на 43-годишния Светослав Димитров от Бургас, шофьор на фаталния автобус, в който загинаха осем души преди ден на магистрала Тракия. Наблюдаващият прокурор е удължил ареста на Димитров за 72 часа. Срещу него е повдигнато обвинение за нарушаване на правилата за движение като по непредпазливост е причинил смъртта на повече от един човек.


Случаят е класифициран като особено тежък, обясниха от Окръжната прокуратура, а при доказване на вина се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 г. Екип от следователи и прокурори разследват катастрофата.


Междувременно състоянието на осемте пострадали и хоспитализирани в 5 от клиниките на УМБАЛ Свети Георги в Пловдив е стабилно и без промяна. Те са вън от опасност, като лекарите продължават да се грижат за пълното им възстановяване.


На операция вчера бяха подложени двама от ранените, приети в Клиниката по изгаряния. Началникът й доц. Иван Трайков обясни, че момчето е било с тежки контузни рани, а момичето – с отворена колянна става и големи дефекти на долните крайници.


След ужасяващата трагедия, която се разигра на автомагистлара Тракия, вчера беше обявен национален траур. Автобусът на обявената в несъстоятелност фирма Ентуртранс, пътуващ от София за Бургас, избухна в пламъци и се превърна в подвижен ковчег. Все още не е изяснена напълно причината за катастрофата. Установено е, че превозното средство е било със спукана гума. Една от версиите, по които се работи е грешка на шофьора.


Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев, директорът на ОДП Алекси Алексиев, колеги и приятели се поклониха пред тленните останки на трагичното загиналата на автомагистрала Тракия  Йонка Георгиева, говорител на ОДП Стара Загора


Приморско изпрати 20-годишната Пламена Кръстева, която загина в свирепата катастрофа



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева