Свързани новини

21.06.2013 15:43

Орешарски: Ще продължа усилията за нормализиране на ситуацията в България

Видян 1875 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уверих председателя Жозе Барозу, че ще продължа да правя усилия за нормализиране на политическата и обществена ситуация в България, което е предпоставка и за успешното изпълнение на всички други цели на кабинета в икономическата сфера. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски след първия си официален разговор с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, оценен и от двамата като изключително откровен, съобщиха от правителствената информационна служба.


Срещата на двамата беше в рамките на визитата на българския правителствен ръководител в Брюксел, чиято цел е да потвърди приемствеността във външната политика на страната ни и на поетите вече ангажименти към партньорите от Европейския съюз и НАТО.


Премиерът Орешарски запозна домакина си с политическата и социално-икономическа ситуация в страната. Жозе Барозу подчерта, че не е работа на ЕК да се меси във вътрешните отношения на държавите-членки, а само да анализира реформите по пределно обективен начин и да подкрепя постигнатия напредък.


„Това, което искаме като ЕК, е стабилност и просперитет за България. Ценя уверенията, които получих от премиера Орешарски по отношение на върховенството на закона", посочи председателят на Комисията. Той определи срещата между двамата като много съдържателна и заяви: „Благодаря на министър-председателя за пределно откровения начин, по който той разговаря с мен за предизвикателствата пред България и за заявения от него ангажимент в подкрепа на току-що обявените от мен принципи и приоритети".


Барозу припомни, че макар демокрацията да представлява съревнование между политическите партии, е важно, борейки се за власт, партиите да търсят национален консенсус по важните въпроси.


„Най-важните институции, най-важните принципи не бива да се подлагат на съмнение нито от едната, нито от другата страна на политическия спектър", подчерта председателят на ЕК. Той отправи призив към всички политически сили и обществеността на България да проявят привързаност към благото на страната, да се оформи консенсус в интерес на България, в интерес на ЕС, за стабилност и благоденствие.


Премиерът подчерта големия интерес, с който България очаква предстоящия Европейски съвет от гледна точка на важните въпроси, които ще се обсъждат и които са в основата и на нашата вътрешно-икономическа програма - достъпът на малки и средни фирми до финансиране и противодействието на младежката безработица. „Уверих го, че гледаме много сериозно на препоръките на Комисията от Семестъра и че преобладаващата част от тях са елемент от нашите приоритети за управление. Ще положим усилие да се придвижим максимално напред, следвайки и тези препоръки", заяви министър-председателят след срещата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.