Свързани новини

20.11.2009 09:22

Орешарски: Най-голямата лъжа е за лошото финансово състояние на държавата

Видян 2211 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-голямата лъжа е за лошото финансово състояние на държавата, заяви бившият министър на финансите и сегашен депутат от КБ Пламен Орешарски, цитиран от БГНЕС.


Оставихме страната с 8 млрд. лева фискален резерв и най-нисък правителстевн дълг от години, каза Орешарски. Ако погледнем страницата на Министерството на финансите ще се види, че по наше време са изразходвани 42% от всички годишни разходи, каза бившият министър на финансите и добави, че не му е комфортно, когато се говорят неистини в парламента. Той каза, че не вижда липси, а кредитите винаги се изплащат. Освен това, както във всяка фирма, и в държавата всеки нов цикъл започва наново. Според Орешарски, много трудно се дебатира бюджет, който непрекъснато се променя. Той даде пример с добавените 470 млн. лева за здравеопазване. Както и с акциза за алкохол, който стана ясно, че ще се вдигне. По думите на бившия министър на финансите брутният вътрешен продукт няма да остане на това ниско ниво, заложено в бюджета. Той смята, че приходите ще бъдат доста по-големи. Орешарски отказа да коментира споразумението между бившия Министерски съвет и БНБ за внасянето на пари от фискалния резерв в търговски банки, като заяви, че това е класифицирана информация, а освен това е вече в историята. Според него не всички решения на държавни органи трябва да бъдат огласявани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец