Според него е бил изпуснат моментът за създаването на модерна детска болница, след като бе спряно решението в такава да се превърне Правителствена болница. Кацаров не е оптимист за бъдещето на националната детска болница и определи ситуацията като "цялостна бъркотия".

Свързани новини

27.12.2022 09:18

Опитът да се увеличават заплатите на всички, да се уравняват заплатите на всички, е грешен подход: Стойчо Кацаров за медицинската помощ

Видян 1324 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Нищо съществено не се случи в сектор Здравеопазване през тази година, което на фона на състоянието на здравната система не е добра новина."

Това каза пред БНР бившият министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Целта на здравната система не са заплатите на доставчиците на здравни услуги, изтъкна той и критикува опита за ръст на заплащането в здравеопазването, по начина, по който бе предприет през настоящата година.

"Опитът да се увеличават заплатите на всички, да се уравняват заплатите на всички, е грешен подход. Той няма да подобри качеството на медицинската помощ и няма да улесни достъпа на гражданите до медицински услуги."

Средствата за здравната система са се удвоили, но не се е удвоило качеството на медицинската помощ, нито два пъти по-лесен е станал достъпът на гражданите, смята д-р Кацаров.

Не е работа на държавата или на Здравната каса да се занимава със заплатите на медиците - това е пазарна величина, допълни бившият здравен министър.

Според него е бил изпуснат моментът за създаването на модерна детска болница, след като бе спряно решението в такава да се превърне Правителствена болница. Кацаров не е оптимист за бъдещето на националната детска болница и определи ситуацията като "цялостна бъркотия".

"Нашите деца продължават да се лекуват в мизерните условия на болница "Иван Митев". Решението с Правителствена болница беше перфектно – луксозна сграда, която можеше да приюти децата. Не съм оптимист."

"Формално всяка политическа партия има интерес да се изгради детска болница. Тук се намесват други интереси, свързани с корупция, с неумение да се управлява здравната система", коментира Стойчо Кацаров в предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт".


 © Булфото (архив)


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.