Свързани новини

19.12.2011 13:32

Операция ”Киборг” лови амфетамини на летище София, ключовата съставка се продава по интернет

Видян 3880 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Митническите служители от сектор ”Борба с наркотрафика” при Митница Аерогара София задържаха 2 кг. силен наркотик от групата на амфетамините - ДМА диметиламиламин (DMAA), съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници", цитирани от Фокус.


Веществото е било задържано в експресна куриерска пратка и случаят е в рамките на провежданата на Летище София операция ”Киборг”, насочена срещу засиления трафик на синтетични наркотици от Китай за България и ЕС. Този наркотик е известен сред тийнейджърите и ъндърграунда като най-добрата алтернатива на амфетамина с название ”Party pills”. Получателят на пратката е фирма, която се занимава с внос на хранителни добавки. Съставен е акт за митническо нарушение и управителят на фирмата, който се е явил в Митница Аерогара София, за да си получи пратката и е задържан. От 2 кг. DMAA се получават 80 000 дози синтетика която се продава на улицата за 20-40 лева и чистата печалба за наркотрафикантите е между 800 000 и 1 600 000 евро.


Справка в интернет обаче показва, че наркотикът е известно допинг средство, използвано от някои спортисти в България и влагано в хранителни добавки, които се продават в "мрежата". Ето какво пише в анотацията на продукта, предлаган от сайта сила.бг:


Това е мощен нервохормон ускоряващ многократно метаболизмът ви, дава моментален главозамайващ прилив на енергия и ви дарява с концентрация и лекота на мисълта, която улеснява всяко ваше решение, без значение дали сте на отговорна работа или искате да вложите цялото си съзнание в една пълноценна тренировка.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,