Близо до това да обвини Вашингтон директно в протекционизъм с неговия Закон за намаляване на инфлацията, Шолц заяви, че възпрепятстването на конкуренцията в крайна сметка ще навреди на борбата с изменението на климата, тъй като ще потисне иновациите.

Свързани новини

21.01.2023 08:01

Олаф Шолц към САЩ: Не дискриминирайте фирмите от ЕС

Видян 2450 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Флагманското законодателство на САЩ за насочване на 370 млрд. долара към зелените индустрии не трябва да дискриминира европейските предприятия, заяви германският канцлер Олаф Шолц пред аудитория от политически и бизнес лидери на Световния икономически форум в Давос, съобщава Политико.

Близо до това да обвини Вашингтон директно в протекционизъм с неговия Закон за намаляване на инфлацията, Шолц заяви, че възпрепятстването на конкуренцията в крайна сметка ще навреди на борбата с изменението на климата, тъй като ще потисне иновациите.

Шолц приветства инвестициите на САЩ в смекчаването на последиците от изменението на климата, "но изискванията за местно съдържание за определени продукти не трябва да водят до дискриминация на европейските предприятия", каза той и добави, че "протекционизмът пречи на конкуренцията и иновациите и е в ущърб на смекчаването на последиците от изменението на климата".


"Ние, членовете на ЕС, разговаряме с нашите американски приятели по този въпрос", каза Шолц.

Немският канцлер също така призова европейското законодателство в областта на държавните помощи да бъде "по-гъвкаво и гъвкаво" Това означава, че на националните правителства се дава повече свобода да подкрепят своята индустрия със субсидии - нещо, което обикновено е забранено от правилата на ЕС за единния пазар.

Шолц заяви, че ЕС проучва възможностите за подобряване на условията за инвестиции в блока, като посочи като пример за добра практика Закона за чиповете - инициатива на ЕС за увеличаване на капацитета на Европа за производство на полупроводници.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 America First 21.01.2023 12:20

    Ето това е ЛИЗИНГ по американски : Ние изпращаме оръжия на УСрайна, но западно европейските държави се задължават ДА НИ ГИ ПЛАЩАТ !!! А това, което дават от себе си ДА Е БЕЗПЛАТНО за УСрайна !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл