Свързани новини

05.06.2014 12:30

Охранителите по селата станаха и лекари

Видян 1139 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Охранителите по селата изпълняват и различни други функции. "Фирмата, която представлявам се отзовава на всеки сигнал - купуваме храни, лекарства, транспортираме хора до болница. Охранителите ни минават курс към Български червен кръст (БЧК) за оказване на долекарска помощ. Знаят кога могат да транспортират хората и кога е нужен специализиран транспорт", обясни в "Добро утро, България!" по TV7 Александър Апостолов, представител на охранителна фирма.


Апостолов е категоричен, че видеонаблюдението е много добра превантивна мярка. "Не знам какви ще са критериите и как ще ги назначават хората по програма за временна заетост, които да изпълняват функциите на пазачи в селата. Най-вероятно подборът ще е по документи, което не е удачно. Трябва да има задължително дежурен през нощта. Да се направи телефон, на който да хората звънят", призова Апостолов.


"Критериите за избор трябва да ги разяснят тези, които са го направили. Имам резерви към тази програма. Дал съм заявка за 35 охранители, а ми отпуснаха 16. Условията са във всяко населено място да са по 4. Не вярвам да има полза. Ако има тя ще е частична и ще е от гледна точка на борба с безработицата", добави кметът на Калояново Александър Абрашев.


По думите му 18 млн. лв. за 5000 работни места, каквито са параметрите на програмата, няма да доведат до почти нищо позитивно в борбата с престъпността.


"Няма да носят оръжие. Ще наблюдават само в светлата част на деня. Ако разполагаме с 18 млн. лв. за борба с безработицата и престъпността е добре да се разделят и една част за видеонаблюдение", каза още Абрашев. Охранителите ще получават минималната заплата от 340 лв.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец