06.02.2015 12:34

Охраната Джулиан Асанж в Лондон струва 13 млн. евро

Видян 1072 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Скотланд Ярд" са похарчили над 13 млн. евро за продължилата вече няколко години 24-часова охрана на еквадорското посолство в Лондон, където живее основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асанж, съобщава британската Би Би Си.


Той потърси убежище в посолството на южноамериканската страна през 2012 г. и оттогава не е напускал сградата. Асанж беше обвинен в сексуално посегателство над две жени в Швеция и ще бъде арестуван, ако напусне сградата. След като беше издадена заповедта за неговото задържане през миналата година, съдът във Великобритания разпореди той да бъде екстрадиран.


Според полицията директните разходите по охраняването на посолството, в случай, че той направи опит да избяга, са в размер на почти 10 млн. евро. Останалите близо 2,5 млн. са платени за извънреден труд.


"Срамно е да видим правителството на Великобритания да харчи повече за наблюдение и задържане на политически бежанец без повдигнати обвинения, отколкото за разследването на собственото си участие във войната в Ирак, която уби стотици хиляди", коментира говорителят на "Уикилийкс" Кристин Храфнсон. По-рано самият Асанж нападна Швеция, която е приела "срамната правна практика" да прави "неясни задържания без обвинения".



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец