Пловдивската районна прокуратура

Свързани новини

05.10.2023 16:37

Обвиниха 28-годишен и пенсионерка, задигнали 178 хил. лв. от възрастни жени

Видян 465 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пловдивската районна прокуратура привлече като обвиняеми 28-годишен мъж и госпожа на 79 г. за това, че са заблуждавали възрастни жени, за да им причинят имотна вреда, съобщава 24 часа. Мъжът е успял да измъкне от жителки на София, Първомай, Бургас, Поморие, Велико Търново, Габрово, Пловдив и Варна 178 897 лв., а възрастната му съучастничка му е помогнала за три от ударите в размер на 27 500 лева.

28-годишният живеел в Чехия. Той използвал социалните мрежи и мобилни приложения, където се представял с различни имена – Тихомир, Тишо, Наско. Твърдял, че е заможен мъж, собственик на транспортна фирма, хотел и ресторант, което не отговаряло на истината. Така се запознал с пострадалите жени и с времето започнал да води с тях по-лична комуникация. Обещавал им различни видове услуги от битов характер, както и бъдещо съжителство. След като се опознавал с тях, мъжът започнал да ги заблуждава, че в чужбина бил изпаднал в затруднено финансово положение, влошено здравословно състояние, претърпял е катастрофа, трябвало да плаща разноски съдебни дела и др.


Твърдял, че в момента нямало кой да го подкрепи материално. По този начин мотивирал жените да му изпращат парични средства по банкова сметка. Част от жените нямали средства, с които да му помогнат, при което той ги насочвал към 79-годишната си съучастничка, която представял като негова счетоводителка. Тя ги придружавала до банкови институции у нас, където те теглили кредити и ѝ предавали парите.

 Жената изпращала част от тях на измамника, а останалите си задържала.
На 4 октомври мъжът е бил задържан в чешкия град Пилзен, съгласно издадена Европейска заповед за арест от Районната прокуратура в Пловдив. Предстои процедура за предаването му на съдебните власти в България. Обвинената за негова съучастничка е арестувана за срок до 72 часа.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат