Според официална справка в Главна дирекция Изпълнение на наказанията места за задържане няма в Монтана, Перник и Търговище

Свързани новини

28.02.2022 16:43

Областни градове са без следствени арести

Видян 866 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Прокуратурата изпитва трудности заради лиспа на следствени арести в някои областни градове, стана ясно на последното заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, предаде Лекс. Според официална справка в Главна дирекция Изпълнение на наказанията места за задържане няма в Монтана, Перник и Търговище.


 


За проблема алармира съдебният кадровик Огнян Дамянов. „Закриха арестите в някои градове, което създава много ядове. Министерството на правосъдието е ангажирано с други по-важни въпроси, но ако специализираните съдилища и прокуратури бъдат закрити и се децентрализират делата срещу организираните престъпни групи, по които има много задържани, къде ще бъдат задържани тези хора?“, коментира той.


 


През 2021 г. в Габрово е бил закрит следственият арест. От тогава хората с мярка задържане под стража се настаняват в ареста на Велико Търново. Това затруднява извършването на следствени действия с тях и с други хора като очни ставки, разпознавания и други.


 


Новоизбраният ръководител на районната прокуратура в Габрово Тихомир Петков заяви, че са водени разговори с Главна дирекция Изпълнения на наказанията към Министерството на правосъдието за осигуряване на арестантско помещение, но засега няма резултат.


 


Именно поради липсата на арести, Дамянов направи връзката с предлагания проект за промени в Закона за съдебната власт, с които спецсъдилищата и спецпрокуратурите се закриват, делата за корупция отиват в Софийския градски съд, а тези срещу организираните престъпни групи – във всички окръжни съдилища по компетентност.


 


„Познавайки законопроекта, съмнявам се някой да е обмислил нещо“, коментира главният прокурор Иван Гешев.












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци