Свързани новини

09.09.2011 11:36

Обискираха банка на милиардера Михаил Прохоров в Москва

Видян 1845 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поредна силна фигура в Русия, излязла от бизнес средите и клуба на олигарсите, е подложена на натиск. Михаил Прохоров, който основа партията „Правое дело” и даде заявка за сериозно участие на парламентарните избори през декември, е в прицела на правоохранителните и правораздаващи органи във федерацията.


Поне така изглежда от обиска, извършен в банката Международен финансов клуб на Тверский булевард в Москва. Банката е собственост на инвестиционната група Онексим, в която Прохоров притежава основния дял. Маскирани служители от силите за сигурност са претърсили офисите на Международен финансов клуб и са иззели документация, но никой не е коментирал внезапната акция. Адвокатът на банката Дмитрий Харитонов отрече пред журналисти, че операцията има нещо общо с партийните дела на Прохоров или пък с финансовите операции на кредитната институция.


46-годишният олигарх, който продаде изгодно една четвърт от минния гигант Норилск Никел преди разразяването на финансовата криза през 2008 г, е класиран от списание Форбс на трето място по богатство в Русия със състояние, възлизащо на 18 милиарда долара.  Прохоров, в чиито активи влиза и американския баскетболен тим Ню Джърси Нетс, е основател на Международен финансов клуб и има 27,7-процентов дял в банката – най-големият от всички акционери. 


Правое дело е една от малкото партии, хвърлящи ръкавицата на предизвикателството към основната политическа сила – Единна Русия на премиера Путин, за предстоящите парламентарни избори в края на годината. Според мнозина анализатори Прохоров има мълчаливото одобрение на Путин за участие в изборите, тъй като част от вота за партията му после може да се прелее безпроблемно към резултата на Единна Русия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог