Свързани новини

22.03.2013 13:11

Обявяват резултатите от проверките на ЕРП-тата и НЕК след две седмици

Видян 1205 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата официално ще оповести резултатите от проверките на дейността на трите електроразпределителни дружества, както и на дейността на Националната електрическа компания (НЕК), на 3 април, предаде БГНЕС.


С разпореждане на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров от 26 февруари тази година бе възложена проверка в електроразпределителните дружества от групите на "ЧЕЗ-България" ЕАД, "EVN-България" ЕАД и "Енерго-про" ЕАД. С друго негово разпореждане от 12 март 2013 г. е възложена проверка и в НЕК ЕАД.


Срокът, в който е възложено на екипите да извършат тези проверки, изтича днес - 22 март, след което в едноседмичен срок ръководителите на екипите трябва да представят доклади с обобщените резултати.


До проверката на електроразпределителните дружества се стигна след неспирните протести в цялата страна срещу високите сметки за ток. Омбудсманът Константин Пенчев дори поиска проверка на средствата за търговско измерване в централните управления на трите ЕРП-та. Започна и процедура за отнемане на лицензията на ЧЕЗ.


Интересен факт е, че покрай проверката на НЕК беше поискано наказание и образувано дисциплинарно производство срещу софийския прокурор Николай Кокинов. Причината - той е определил без системата за случаен подбор Георги Тафров за прокурор по дело срещу длъжностни лица от НЕК за продажба на ток на чуждо дружество на занижени цени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец