По закона за НСО лицата, заемали длъжностите председател на НС или министър-председател се пазят до 4 г. след освобождаването им от длъжност

Свързани новини

31.10.2022 09:45

НСО по-малко да пази бившите: МС

Видян 1142 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


НСО да не пази бившите шефове на НС и експремиерите през целия 4 г. период след като вече не заемат въпросните постове, предложиха от служебния кабинет . МС представи съответните промени в Правилника в Закона за службата, публикувани за обсъждане в Портала за обществени консултации.


Причината е, че в последно време премиерите и шефовете на парламента се сменят  все по-често и това означава огромни разходи от страна на НСО, става ясно от мотивите на служебния премиер Гълъб Донев. Заради това той предлага правото им на охрана да се оценява периодично в зависимост от това дали са застрашени или не.
В момента НСО трябва да осигурява охрана и транспорт на трима бивши премиери - Бойко Борисов, Стефан Янев и Кирил Петков. Отделно от това трябва да пази бившите шефове на НС Ива Митева и Никола Минчев. Заедно с това трябва да се охраняват и действащия президент Румен Радев, председателя на парламента Вежди Рашидов и премиера Донев.


По закона за НСО лицата, заемали длъжностите председател на НС и министър-председател се пазят до 4 г. след освобождаването им от длъжност. С промените това се тълкува като пазене за целия 4 г. период. Сега се предлага това да става в този срок, но само ако има конкретни заплахи.


Заради спестяване на средства, Донев предлага и НСО да не охранява постоянно почивната станция Шабла, тъй като реално там от много време не е пребивавало охранявано лице.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Чапразов 02.11.2022 21:00

    Правят се икономии, но за Шиши, Боко Тулупа и Сокола и други подобни ренегати все е намират по десетина мелеЬОна лева на година да ги пазят от народната любоФт!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец