Парламентарното мнозинство одобри предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна. Решението, отнасящо се до 100 бронетранспортьора, беше прието с гласовете на ГЕРБ, "Продължаваме промяната - Демократична България", ДПС и "Има такъв народ". Ако се стигне до правителствено споразумение с Украйна, то и конкретният списък с въоръжение трябва да бъдат допълнително гласувани.

Свързани новини

21.07.2023 22:00

НС одобри предоставянето на 100 бронетранспортьора на Украйна

Видян 938 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентарното мнозинство одобри предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна. Решението, отнасящо се до 100 бронетранспортьора, беше прието с гласовете на ГЕРБ, "Продължаваме промяната - Демократична България", ДПС и "Има такъв народ". Ако се стигне до правителствено споразумение с Украйна, то и конкретният списък с въоръжение трябва да бъдат допълнително гласувани, предаде БНР.

Според вносителите предоставянето на бронираната бойна техника на Украйна не нарушавало бойните възможности на армията ни.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ припомни, че през декември САЩ са ни предоставили 200 млн. долара за подмяна на стара бойна техника с нова като старата ще бъде предоставена на Украйна, но това не е било направено, а причината сега тя да се даде е:

"Украйна в момента стои на пътя на Путин преди да стигне към нас. И от тази гледна точка е добре да помагаме на Украйна по всякакъв начин. Тази техника не е актуална, тя по никакъв начин не зависи и не е нужна нито за МВР, нито за армията".

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов:

"Украйна била приятелска държава. Не, тя не е приятелска държава. Украйна е терористична държава, защото всяка една държава, която поддържа списъци за убиване на мирни граждани, е терористична държава и ние не би трябвало да ѝ даваме оръжие, би трябвало да ѝ наложим санкции".

Депутатът от БСП Георги Свиленски попита:

"Някой от вас знае ли какво ѝ предоставя на Украйна - било то с отпаднала или с неотпаднала, било то възможна за употреба или невъзможна за употреба".

Христо Гаджев от ГЕРБ:

"Министерски съвет трябва да сключи споразумение с правителството на Република Украйна. Същото споразумение с конкретните бройки и т.н. трябва да дойде на ратификация в парламента. Така че нищо няма да бъде изпратено без санкция на парламента".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да