Свързани новини

04.11.2021 11:13

Новозеландски мафиоти с призив към съгражданите си да се ваксинират: The Guardian

Видян 1171 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Членове на няколко новозеландски улични банди отправиха съвместен призив към съгражданите си да се ваксинират срещу коронавируса, съобщава британският вестник The Guardian. Според изданието видеото е заснето по инициатива на министъра по въпросите за развитие на маорите Уили Джаксън и е опит на властите в страната да достигнат до „социално изключените“ групи, където делът на ваксинираните все още остава нисък, предаде Фокус. ВИЖ ВИДЕО ТУК!


Седем „главатари“, представляващи четири от най-известните улични банди в Нова Зеландия, записаха съвместно видеообръщение към гражданите на страната. Те са харесали инициативата на министъра и са му изпратили записи, след което те са били редактирани в четириминутно видео.


В Нова Зеландия са регистрирани общо 3634 случая на коронавирусна инфекция от началото на новата вълна на COVID-19, отбелязва The Guardian. В същото време 70% от заразените са маори и представители на полинезийските народи, въпреки че заедно съставляват едва 27% от населението на страната. Сред маорите, във възрастовата група, за която е одобрена ваксинацията, са имунизирани 72%, сред полинезийците - 85%, а общият процент на ваксинация сред новозеландците над 12 години е 88%.


Според The Guardian случаи на инфекция с COVID-19 са идентифицирани в най-малко три новозеландски банди, поради което здравните власти на Нова Зеландия решиха да дадат на отделни лидери на банди статута на „работници в жизненоважни индустрии“, като им поверят задача за осигуряване на комуникация между властите и „социално изключените“ групи.


Според британското издание идеята на Уили Джаксън да запише призива на лидерите на бандите е високо оценена от новозеландския криминолог Джарод Гилбърт, който отбеляза, че демонстрирайки връзките си с толкова голям брой членове на бандата, министърът е направил „смела“ стъпка. „Това е пример за това, което трябва да се направи, за да се достигне до социално изключените общности: можем да направим това, като използваме хора, които са уважавани в тези общности“, каза експертът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог