Титанови импланти за ортопедията

Свързани новини

11.06.2023 07:32

Ново подразделение на Росатом ще произвежда титанови импланти за ортопедията

Видян 8879 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руската държавна корпорация за ядрена енергия "Росатом" стартира нов производствен клон, който ще произвежда импланти от титанова сплав за травматологията и ортопедията, съобщи подразделението TVEL на компанията.

TVEL включва металургично подразделение, Rusatom Metalltech, което произвежда титан, цирконий и други метали за високотехнологични продукти.

"Създадохме ново предприятие, LLC Rusatom Implantat, което ще произвежда заместващи вноса титанови импланти за остеосинтеза и интраосална остеосинтеза", се казва в изявлението. Вътрекостната остеосинтеза представлява хирургично лечение на костни фрактури чрез поставяне на фиксиращо устройство, обикновено титаниев имплант, в засегнатата област.

Новата компания има за цел да произвежда поне 140 000 титаниеви импланти годишно и да задоволява поне една трета от търсенето на руския пазар. Продуктите ѝ ще включват пластини за остеосинтеза на костни фрагменти, интрамедуларни щифтове за лечение на костни фрактури и хирургически инструменти за тяхното поставяне, изваждане и подмяна.

"Стартирането на собствен пълен цикъл на производство на имплантируеми продукти - от суровините до готовата продукция - е най-големият инвестиционен проект на "Русатом Металлтех" за развитието на медицинската индустрия в Русия. Капацитетът на нашия завод ще задоволи поне 30% от търсенето на руския здравен пазар на висококачествени медицински импланти за травматологията и ортопедията, а в бъдеще ще замени напълно вносните медицински продукти в тази област", заяви главният изпълнителен директор на "Русатом Металлтех" Андрей Андрианов.


Компанията завършва необходимите регистрационни процедури, за да може да доставя продуктите си на руски медицински институции, и планира да пусне продуктите си на вътрешния пазар в края на 2024 г.

"Очакваме продуктите [на "Русатом Имплантат"] да заменят западните аналози в реконструктивната хирургия, което ще улесни достъпа на потребителите до руската високотехнологична медицинска помощ и ще увеличи нейната независимост от пазарните условия", заяви пред репортери Владислав Овчински, ръководител на Департамента за инвестиции и индустриална политика на Москва.

Фабриката ще бъде разположена в специалната икономическа зона "Технополис Москва".


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат