Свързани новини

28.01.2014 11:59

Нова виелица се задава нощес

Видян 1057 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Облачността над по-голямата част от страната ще бъде значителна, но чак по-късно през деня над Югозападна България ще започнат валежи от сняг. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина до умерен, вятър от изток-североизток. Максимални температури предимно между минус 5° и 0°, в София - около минус 2°. През нощта валежите ще се активизират и ще обхванат странатаВ повечето места те ще бъдат от сняг, само в крайните югоизточни райони и по Черноморието, където температурите ще се повишат ще бъдат от дъжд; възможни са поледици. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари и през деня ще остане почти без промяна. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.


Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, но ще остане без валеж. В следобедните часове ще се появи до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: минус 3° – 0°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, с тенденция на усилване към вечерта.


Над планините ще бъде облачно и мъгливо. След пладне в Рило-Родопската област ще завали сняг. Ще духа умерен, по билата временно силен вятър от южната четвърт, който привечер ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 5°.


Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Температурите са в интервала от –10 С° до +2 С°. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в областите Варна, Русе, София и Сливен. Слаб сняг вали в област Силистра. Пътните настилки са мокри, заснежени и заледени, почистени и обработени. Намалена видимост поради мъгла до 150 м има в района на Вакарел.


Около 3000 снегопочистващи машини осигуряват проходимостта на пътната мрежа в страната. Остава бедственото положение в общините Дългопол и Руен. На места има затрупани пътища и железопътни релси. Десетки селища са без ток. Нови обилни снеговалежи и усложнена пътна обстановка ни очакват още в сряда.


В много части на страната пътищата са заледени. Дунав мост остава затворен за тежкотоварни автомобили. В района има образувана 10-километрова опашка от тирове. От Пътна полиция препоръчват всички, които се движат в северна и централна България, да се движат с вериги.


27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканските пътища, увериха от АПИ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци