Свързани новини

10.06.2009 18:53

Нова присъда за човек на Очите

Видян 1572 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още един от хората на Митьо Очите - Стефан Хаджиев-Котката ще бъде изправен пред Темида за пране на пари. Соченият за магазинер в склада на наркомафията, в бургаския комплекс "Зорница" -Хаджиев беше осъден януари м.г. на пет години затвор. Паралелно с ефективната присъда, Котката отнесе глоба от 50 000 лв. и се раздели с колата си - "Мерцедес МL". Сега, човекът на Очите, е изправен пред нова опасност - още 6 години затвор, ако бъде доказано повдигнатото срещу него обвинение по чл. 253 от Наказателния кодекс.
Обвинението е събрало данни, че с пари от незаконен бизнес, Хаджиев е купил апартамент, за който е платил авансово 60 000 евро. По това време той се е водел безработен, но това не ме попречило да  направи още немалко крупни инвестиции - няколко луксозни автомобила, сред които и кола за приятелката си. Към списъка на материалните придобивки, мафиотът прибавил и строежа на фамозна вила, на стойност повече от 150 000 лева, при това изградена на незаконен терен - държавен горски фонд.


Ако в съда се докаже, че извършените финансови операции, прикриват произхода на капитала и че той е придобит по престъпен начин, то имуществото на Котката, ще бъде конфискувано в полза на държавата. Миналата седмица, прокуратурата повдигна обвинение за пране на пари срещу Димитър Желязков и трима от близките му. По чл.253 от НК, както 19`писа, ще бъде подведен под отговорност и другият сподвижник на Очите -Янко Гюров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак