След дългогодишни усилия на кмета Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova, на главния архитект Здравко Здравков и екипа ни, е подготвен и внесен в общинския съвет подробен устройствен план за парк „Кукуряк“ в район „Овча Купел“, който се предвижда да заема площ от близо 92 декара.

Свързани новини

23.06.2023 09:25

Нов парк в Овча купел: Шефът на СОС Г. Георгиев

Видян 529 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"След дългогодишни усилия на кмета Йорданка Фандъкова, на главния архитект Здравко Здравков и екипа ни, е подготвен и внесен в общинския съвет подробен устройствен план за парк „Кукуряк“ в район „Овча Купел“, който се предвижда да заема площ от близо 92 декара. Той е очакван от гражданите и бе свършена много работа, за да се извървят всички законови процедури, за да се премине към неговото изграждане - след одобрение от общинския съвет на плана.  


Преди дни с мен се свързаха активни граждани от „Овча Купел“, които имаха притеснения за обхвата на парка и недобра комуникация с районната администрация. Проведохме срещи с тях, заедно с районния кмет и колегите ми общински съветници, на които поехме ангажимент от екипа на главния архитект да им предоставят всички чертежи и проекти, което вече е изпълнено и изяснихме поставените въпроси на следваща работна среща в Направление „Архитектура и градоустройство“.

 Наред с това, гражданите имаха питания към районния кмет Ангел Стефанов за неизвестен и за нас, съветниците, факт - висящо съдебно дело по претенции на частни лица, които претендират право на собственост върху общински имот от над 6,259 декара, който не попада в парка, но е необходим за парка – с него се планира да се обезщетят собственици на пет частни имота, попадащи в парка.

 Поисках от кмета на района Ангел Стефанов и той предостави в общинския съвет всички документи относно това дело, което е водила районната администрация на  „Овча Купел“ пред Софийски градски съд със своите юристи. Накратко, делото е изгубено от район „Ова Купел“ на първа инстанция и с Решение №260475/15.03.2023 г. по гр. дело № 5476/2020 г. на Софийски градски съд, като съдът приема за установено по отношение на Столичната община, че две физически лица са станали собственици на имота, предмет на спора чрез давностно владение, което започнало от баща им – овчар, ползвал имота още от 80-те години…  Като юрист избягвам да коментирам съдебни решения, още повече такива, които не са влезли в сила, но ще си позволя да кажа, че мотивите на съда са крайно неубедителни и противоречиви.

Решението е обжалвано от район „Овча Купел“ пред Софийски апелативен съд. По искане на гражданите, което намираме за уместно, г-жа Фандъкова пое ангажимент и Столична община ще се включи в подпомагане на районната администрация във воденето на делото пред Апелативния съд.

 Докато делото продължава няма причина общинският съвет да не разгледа подробния план за парка, защото това е единственият начин да бъде гарантирано реалното му изграждане, без да се чака приключване на делото.

 Благодаря на гражданите за това че поставиха исканията и въпросите си, срещите с тях продължават, за да можем да вземем разумно и полезно за целия район „Овча Купел“ решение, както и да помогнем на района в битката за запазване на общинския имот от над 6 декара", съобщи шефът на СОС Георги Георгиев.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл