Залогът също е голям: прогнозите са, че до пет години Ню Йорк ще се превърне във втория по големина пазар на легален канабис в страната след Калифорния с приблизителна стойност от 4,2 млрд. долара

Свързани новини

03.05.2022 12:30

Нюйоркските законодатели се борят със сивия пазар на канабис, за да защитят индустрия за 4,2 милиарда долара

Видян 985 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Никога не е било трудно да си купите трева в Ню Йорк. След като миналата година щатът Емпайър легализира канабиса, но все още не е издал лицензи за диспечерски пунктове, оживеният сив пазар излезе от сянката и сега в целия щат - от Манхатън до Олбани - са отворени десетки нелицензирани магазини и мобилни камиони, съобщава Форбс.




Технически погледнато, регулаторите на канабис в Ню Йорк смятат, че всяко лице или предприятие, което продава, подарява или разменя канабис, е нелицензирано и незаконно. Сега държавата активно се опитва да унищожи операторите на сивия пазар, тъй като ги смята за заплаха за легалната индустрия, която трябва да заработи до началото на 2023 г.


 




Залогът също е голям: прогнозите са, че до пет години Ню Йорк ще се превърне във втория по големина пазар на легален канабис в страната след Калифорния с приблизителна стойност от 4,2 млрд. долара.


 


 


 В началото на февруари Службата за управление на канабиса на щата Ню Йорк изпрати писма за прекратяване на дейността до десетки оператори на сивия пазар в щата, като ги заплаши, че ако не прекратят дейността си, няма да имат право на лиценз и може да бъдат обвинени в престъпление. "Тези нарушители трябва незабавно да прекратят дейността си или да понесат последствията", заяви в изявление председателят на Съвета за контрол на канабиса Тремейн Райт.


 




Но повечето предприемачи в областта на тревата не са се вслушали в предупреждението и са открили още повече нелицензирани магазини.


 


 


Полицаите не провеждат обиски, а държавните прокурори не желаят да преследват тези оператори, защото в закона има достатъчно сива зона, която дава на сивия пазар правно покритие. Сега щатският сенатор Даян Савино (D-Статен Айлънд и Бруклин) се опитва да премахне сивия пазар с нов законопроект, внесен миналия месец, който, ако бъде приет, изрично ще обяви за незаконно продаването, подаряването, прехвърлянето или търговията с канабис без лиценз.


 


"Могат да се облекат и да наемат витрина, но това не ги прави по-различни от човека, който доставя трева до дома ви. "



Законопроектът 8511 на Сената, който все още не е подложен на гласуване, ще превърне управлението на нелицензиран диспансер в престъпление от клас D. Ню Йорк наказанията могат да варират от пробация до седем години затвор. ) Законопроектът също така забранява на предприемачите, които продават или подаряват без лиценз, да участват на легалния пазар.


 


Савино казва, че този вид магазини подкопават усилията на държавата да създаде законен и регулиран пазар и че техните изобретателни модели на подаръци и клубове не заблуждават никого.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните