Свързани новини

02.03.2017 12:33

Нинова: Заставаме в защита на българското производство и стоки

Видян 1130 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поздравявам българските фирми, които получиха „Златна мартеница”, както и организаторите – Съюз произведено в България. Винаги може те да разчитате на нашата подкрепа. Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на партията.


„Преди пет години БСП започна първата си битка с търговските вериги, които изнудваха българските производители с многобройни такси, не плащаха данъци в България, изнасяха средствата в други държави, забавяха плащанията към нашите фирми и с това затрудняваха работа им. Когато започнахме първата си битка с търговските вериги, срещу нас се изправиха всички европейски посланици, икономически лобита- с натиск това да не се прави. Благодаря на всички български фирми, които тогава ни подкрепиха. Удържахме на битката и законът даде своя резултат. Стоят обаче още отворени въпроси, затова продължаваме защитата на родното производство с новия Закон за храните. Разчитаме на вашата подкрепа да продължим политиката си за защита на българското и родно производство. В следващия парламент внасяме Закона за храните, с който задължаваме търговските вериги да продават определен процент български стоки. Някои европейски държави ни обвиняват, че това е нарушение на свободната конкуренция и протекционизъм, но същите те въведоха подобни закони за собствените си производители и ги подпомагат по всякакъв начин. Нека не проявяват двойни стандарти спрямо България", призова Корнелия Нинова.


"Виждате какво се случва през последните дни в Словакия, където от изследване стана ясно, че чуждите доставчици продават в страните от Източна Европа храни с по-лошо качество, отколкото в Западна Европа. Ние не желаем да бъдем втора ръка хора в ЕС. Искаме да си защитим родното производство и към нас да се отнасят, като към равноправни членове на ЕС. Затова с всички средства, законодателни и политически, заставаме в защита на българското производство и стоки за осигуряване на пазари за тях и за развитие на икономиката ни”, каза още в поздравителния си адрес Корнелия Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион