Свързани новини

26.04.2010 13:36

Нинова: Пълна лъжа е, че наша група прави подписка срещу Станишев

Видян 915 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Твърдението, че една група от нас прави подписка за свикване на извънреден конгрес и отстраняването на Сергей Станишев е пълна лъжа, каза в Благоевград говорителят на БСП и депутат от Пиринско Корнелия Нинова, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.


Такава подписка няма, мисля, че това е интрига, родена в главата на някой, който си няма друга работа, категорична бе тя. "Не ме вкарвайте в полето на интригите, аз имам битка с Бойко Борисов, а не със Сергей Станишев”, категорична бе Корнелия Нинова. Тя поясни, че миналата седмица правила подписка в парламента за изслушване на шефа на Агенция "Митници” Ваньо Танов относно думите му, че контрабандата расте, а правителството не е в състояние да я овладее. Един подпис не ни стига за свикване на извънредно заседание, което е формално, може да има такова изслушване, стига управляващите да решат, обясни Нинова. В централата на БСП в Благоевград тя коментира антикризисните мерки на правителството и тютюнопроизводството. "Опитите ми да предизвикам дебат с Бойко Борисов относно анткиризните мерки на правителството удариха на камък, лидерът на ГЕРБ не държи на думата, обещанията и подписа си”, каза Нинова. "Утре изтича срока на антикризиксния план на правителството, а по една група от него не е работено въобще, вместо единна информационна система за движението на работната ръка и създаване на 100 000 нови работни места, като резултат има 400 000 новорегистрирани безработни”, даде пример Нинова. Според нея управляващите са се отказали от обещанието да вкарат в бюджета 2 милиарда лева от контрабандата и сивия сектор, с които да актуализират от 1 юли доходите.
"Пенсионерите и майките никога няма да видят тези допълнителни средства”, категорична бе Нинова. Според нея ГЕРБ са излъгали и бизнеса с обещанието си за ускорено възстановяване ДДС на фирмите, напротив-в момента дължимото е над 1 милиард лева. Нещо повече, с приемането на 1 април на нов кризисен план, преди да изтече стария, се обмисля драстично увеличение до 24% на Данък добавена стойност, алармира Нинова. "Икономическите мерки на ГЕРБ слагат кръст на тютонопроизводството, министър Найденов обеща на производителите до края на март да им изплати дължимото, сега е края на април”, припомни Нинова. "Семената вече се плащат, цената от 1200 лв. за килограм, с които могат да се засеят 4 дка, увеличаването с близо два пъти на осигуровките и незалагането в бюджета за 2010 г. на дъ лжимите за миналата година субсидии, ще погребат сектора, ще се обедлюдят районите, пророкува Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв