Свързани новини

28.08.2020 16:34

Нинова: Качеството на водата се влошава, а цената и постоянно расте

Видян 1961 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Проблемът с водата става общонационален. Досега имаше отделни места, където имаше недостиг на вода, но вече се наблюдава превръщането му в  критичен въпрос за територията на цялата държава. Недопустимо е в XXI век, в България, която е член на ЕС, стотици хиляди българи да нямат достъп до питейна вода и вода за битови нужди.” Това заяви на обиколката си във Варна и областта Корнелия Нинова.


“По време на обиколките ми из цялата страна този проблем се поставя много остро, особено през последните дни – цялата област Търговище, Бяла, Аврен. Според министърът на околната среда водата на Варна ще стигне само за 10 месеца. Язовир Камчия е почти празен.


Трудно е да приемем, че морската ни столица, туристически и културен център, ще мине на режим на водата.”, отбеляза Нинова. Тя подчерта, че това би имало изключително негативен ефект върху качеството на живот, икономиката, малкия и среден бизнес в града.


“Правителството отдавна демонстрира неадекватност по отношение управлението на водите. Подцениха този сектор. Държави с пустини управляват по-добре водните си ресурси.”, уточни кандидатът за втори мандат председател на БСП. Тя добави, че в бъдеще водата ще стане по-скъпа от петрола.


“Спешно трябва да започне   национален план подновяване на водопреносната мрежа, изграждане на пречиствателни станции за питейна вода. И то с модерни технологии, някои от които вече не изискват и разкопаване на цели улици и квартали.


Водната криза има и социално измерение, защото качеството на водата се влошава, а цената й постоянно расте.”, каза пред варненските социалисти Корнелия Нинова.


Нинова поясни, че не е маловажен и въпросът с управлението на водните басейни, като раздадените на концесии язовири почти не се контролират.


“България трябва да осигури на своите граждани приоритетно чиста вода, чиста храна и чист въздух. Това ще е първата стъпка към увеличаване на продължителността на живота и неговото по-добро качество.”, завърши Корнелия Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.08.2020 19:45

    е да, влошава се, но по-интересно е, че новото здравно министърче незнайно как разполага с 2 милиона ваксини с/у корона вируса и се готви да ваксинира рисковите групи при условие, че не се е чуло да има такава утвърдена готова ваксина по света. Така са ваксинирали старците в Италия и Испания с боклучави антигрипни ваксини, в резултат на което се споминаха бързо от ковид19.Това посредствено докторче хирург явно бърза и то да натрупа милиони от комисионни.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.