Свързани новини

20.11.2018 14:19

Нинова: Депутатските заплати да се намалят

Видян 1445 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„В ситуация, в която на улицата има десетки хиляди граждани, които протестират, да си увеличиш заплатата е неморално и абсолютно сбъркано поведение”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция на Позитано.


„Внасяме предложение депутатските заплати и тези на политическия елит да се намалят с 543 лв.”, обяви соцлидерката. Подобно скастряне би довело до реален спад в доходите на народните представители с 1080 лв., тъй като това би се отразило и на депутатските бонуси от 2/3 и 30% за комисии, смятани на база заплата. При средната сума сега от 7 хил. на месец слугите на народа могат да остана със 6 хил. лв. Целокупно това е спестяване на бюджетни средства в размер на близо 3 млн. лв. годишно.


Според Нинова сегашното увеличение от 543 лв. се е натрупано през последните 1,5 години на този парламент. „Това представлява 18% увеличение на доходите на депутатите“, подчерта соцлидерката.  Тя определи подобна тенденция като несправедлива и подчерта, че от БСП настояват за подобни поправки вече за трети път.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Любимата на иван костов приватизаторка! 30.06.2019 14:08

    Изобщо не съм сигурен – дали хората по протестите (шумната част от тях) наистина искат социална справедливост. Защото през 1989 и годините след това гласуваха, търпяха, харесваха си и викаха по площадите точно за обратното. Тоест – за капитализъм, където ние сме в положението на долнопробна ресурсна колония с туземно безправно население. Имахме си социална справедливост преди 1989, но поискахме капитализъм, където всичко “социално-справедливо” в наши дни пресъхва и изгаря дори и в САЩ и Великобритания – най-лютите капиталистически държави-метрополии. Ако шумната част по протестите искаха социална справедливост, щяха да го кажат, напишат, произнесат, и обяснят. Щяха да напишат думата “социализъм” или поне “долу колонизацията”, или “долу капитализма!”. Не видях да го направят никъде. Викат само “оставка” и “смяна на системата”, без да са в състояние да обяснят – за каква система става дума. Значи отново са впрегнати да играят “стани да седна”, но по чужда външна свирка. А щом са впрегнати от чужди интереси, значи отново ще е за наша сметка и срещу нашия интерес. Ако протестът иска справедливост, нека каже “социализъм”… Викове “Оставка” и “Смяна на системата” са безсмислици… Пламен Пасков, Фейсбук.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак