БСП е втора политическа сила по брой избрани на първи тур общински кметове - 44, заяви Корнелия Нинова. Не е ясно доколко може да й се вярва, тъй като на много места кандидатите или са независими, на които БСП е дала подкрепа, или са многоцветни коалиции, в това чисбо и абсурдни и още няколко партии могат да се похвалят със същите градоначалници като техни.

Свързани новини

01.11.2023 14:44

Нинова 8-а във Варна, 6-а в Пловдив и то за стотни, бита 28 пъти в Перник, БСП е ОК в София – единствената, която Кор. не уважи в кампанията

Видян 1647 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП е втора политическа сила по брой избрани на първи тур общински кметове - 44, заяви Корнелия Нинова. Не е ясно доколко може да й се вярва, тъй като на много места кандидатите или са независими, на които БСП е дала подкрепа, или са многоцветни коалиции, в това число и абсурдни и още няколко партии могат да се похвалят със същите градоначалници като техни.


Като изключим Русе, където Пенчо Милков, въпреки Нинова, е на път да си извоюва втори мандат, единственият й значим успех е в София – единствената, която лидерката не уважи в кампанията си, след като беше категорично бламирана на градската конференция. Напомняме, че тя не искаше Ваня Григорова за водач на листата, а това я вдигна поне двойно като гласове, бавеше доколкото можа и официализирането на кандидатурата на синдикалистката от името на червените.


Големият срам за Нинова е Варна, където БСП управляваше до неотдавна, а сега е осма в Общинския съвет. Само напомняме, че това е градът на организационния зам. и дясната ръка на Кор. – Борислав Гуцанов. За стотни можеше класирането да е и още по-лошо, а същото важи и за Пловдив, където Нинова положи кански усилия и успя да разбие местната организация, като й тури начело депутата с прякор Бебето, чието истинско име май никой не знае. Във втория град на България БСП е шеста за една бройка.


Най-голямото поражение на Нинова обаче са 28 пъти повече гласове за бившия червен кмет, когото тя изключи от партията Станислав Владимиров в Перник, спрямо лично протежирания кандидат на лидерката. Дано да си получат парите телевизиите и другите медии, през които му правеше „имидж”. Понеже – както е известно и многократно доказано, БСП с този председател не си плаща сметките.



Мария Пенчева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец