Свързани новини

02.02.2021 14:21

Няма виновни за 10 млн.лв. измама с Царските конюшни: Спецсъдът

Видян 978 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Делото за продажбата на Царските конюшни  в сърцето на София завърши с оправдателни присъди за бившият областен управител на София Веселин Пенев и лицензирания оценител на държавните имоти Юлия Цекова.
Оправдателните присъди са на първа инстанция. Все още не е ясно дали прокуратурата ще протестира решението на по-горна инстанция.

Припомняме, Веселин Пенев беше обвинен за сделката с Царските конюшни през 2016 година като областен управител на София по време на второто правителство на Бойко Борисов.Спрямо него беше повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост и три неизгодни сделки с имота с щети за българската държава в размер на 10 330 130 лв.

Юлия Цекова пък е обвинена за това, че в качеството си на лицензиран оценител е дала неверни оценки и заключения за определяне пазарната стойност на три недвижими имота частна държавна собственост в центъра на столицата, възложени ѝ от областния управител на София.

През 2019 г. Софийският градски съд обяви сделката мeждy бившия oблacтeн yпpaвитeл нa Coфия Beceлин Πeнeв и Eвpoтpaнcбилд OOД за терена на Царските конюшни за нищожна.

През 2019 г. зам.-кметът на София Тодор Чобанов заяви, че Столичната община иска Царските конюшни да станат национален паметник. Той обяви това намерение по време на проверка на работата по укрепването на сградите. Ремонтът се наложи, след като през лятото на 2018 година една от постройките почти изгоря, след като покривът й се запали. Според различни мнения сградата е била запалена умишлено.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец