Въвеждането на извънредно положение е много крайна мярка

Свързани новини

14.03.2022 09:33

Няма предпоставки за извънредно положение: Шефът на НС

Видян 1340 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Въвеждането на извънредно положение е много крайна мярка и в момента няма предпоставки за това в страната ни”, обяви пред БНТ шефът  на НС Никола Минчев.



„Въпреки близостта на войната, няма пряка опасност за нас. Реални предпоставки за шоково увеличение на цените, каквото някои се опитват да прокарат, също няма. Въвеждане на извънредно положение просто не е необходимо", коментира той. Запасяването на страната с ресурси от зърно може да се случи чрез по-меки механизми, а не с извънредно положение, смята Минчев.


 
“Някои кръгове се опитват да използват момента, близостта на войната, която неминуемо поражда някакви опасения сред населението, за свои икономически и политически цели. Целта е да се създава нестабилна обстановка в страната”, подчерта той.



По думите му казусът с опашките заради промоционална цена на олиото е идентичен с цената на бензина в началото на месеца, създавайки се обстановка с напрежение. Според него „промоционалната цена" е всъщност нормалната пазарна цена. „Някой използва и изкуствено подклажда страховете у населението, което е недопустимо в толкова кризисна обстановка в целия свят. Времето показва, че няма предпоставки за подобно нещо",  подчерта Минчев.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.