Във вторник канцлерът Шолц заяви, че западните съюзници са се "съгласили от самото начало... и това важи и за в бъдеще..., че на украинска земя няма да има сухопътни войски, войници, които да бъдат изпратени там от европейски държави или държави от НАТО".

Свързани новини

28.02.2024 09:47

Няма никакъв шанс немски войници да отидат в Украйна: Зам.-канцлерът Роберт Хабек

Видян 773 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник-канцлерът на Германия заяви, че няма "никакъв шанс" за изпращане на сухопътни войски в Украйна и каза на Франция, че вместо това трябва да достави на Киев повече оръжия, съобщи FT.


Роберт Хабек стана поредният немски политик, който отхвърли предложението на френския президент Еманюел Макрон, че не бива да се изключва подобно разполагане. Канцлерът Олаф Шолц също отхвърли тази идея във вторник сутринта.

Хабек заяви, че "ясната политика" на Берлин винаги е била, че "немски войници няма да отидат в Украйна".

"Радвам се, че Франция мисли как да увеличи подкрепата си за Украйна, но ако мога да ѝ дам един съвет - доставяйте повече оръжия", каза той.

"Направете каквото можете сега и дайте на Украйна боеприпасите и танковете, които могат да бъдат доставени сега", добави той.

Във вторник канцлерът Шолц заяви, че западните съюзници са се "съгласили от самото начало... и това важи и за в бъдеще..., че на украинска земя няма да има сухопътни войски, войници, които да бъдат изпратени там от европейски държави или държави от НАТО".


"Важно е да се уверим в това и фактът, че се съгласихме [да не изпращаме войски], според мен е много добър и много важен напредък", каза той по време на пътуване до югозападния германски град Фрайбург.

Шолц говори, след като в понеделник Макрон заяви, че изпращането на западни войски да се сражават в Украйна "не може да бъде изключено" и че поражението на Русия е необходимо, за да се гарантира "колективната сигурност на Европа".


 Неофициалното присъствие на западни специални сили в Украйна е общоизвестен факт, писа още във вторник Financial Times, позовавайки се на високопоставен европейски служител в областта на отбраната, който говори анонимно.


 Високопоставен европейски служител в областта на отбраната обясни пред Financial Times, че изявлението на Макрон за изпращане на войски е опит да се окаже натиск върху Русия.


"Всички знаят, че в Украйна има западни специални сили - те просто не са го признали официално". Русия неведнъж е съобщавала за удари срещу това, което описва като "чуждестранни наемници ", сражаващи се в Украйна. Миналия месец руското министерство на отбраната обяви, че е убило над 60 чуждестранни бойци при ракетен удар, повечето от които, според местни източници, са били френскоговорящи.


По-късно ръководителят на местната украинска администрация потвърди, че двама от загиналите и трима от ранените са френски "доброволци". Впоследствие Франция отрече присъствието на свои войници в Украйна, въпреки че френският министър на отбраната призна, че някои френски граждани се сражават в армията на Киев като "доброволци".




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци