Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов отрече да е упражнявал натиск върху подалия оставка главен секретар на министерството Живко Коцев.

Свързани новини

04.04.2024 15:10

Няма никакъв натиск върху Живко Коцев: Вътрешният министър

Видян 925 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов отрече да е упражнявал натиск върху подалия оставка главен секретар на министерството Живко Коцев.

"Вчера главният секретар си подаде оставката по лично искане и причини. Категорично никакъв натиск няма. Не за първи път чух от премиера Николай Денков, че евентуално е имало някакъв натиск, че те си комуникират заедно, би следвало комуникацията да минава през нас", заяви Стоянов.

Той посочи, че съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков е поискал за ръководител на оперативния щаб за изборите да бъде назначен заместник-министърът на МВР Кирил Ценкин.

"Аз му казах, че това много трудно може да се случи, тъй като винаги назад във времето, а и занапред ще бъде и е бил главният секретар. Няма как човек, който е част от политическия кабинет, да бъде ръководител на този щаб.

В моя кабинет е идвал Кирил Петков и то неведнъж. Единственият човек, с когото съм разговарял, който ме покани, предложи ми да вляза в кабинета "Денков" в качеството на експерт е Кирил Петков", каза министърът в оставка.

Той допълни, че Асен Василев и Бойко Борисов не са го посещавали и към момента на назначаването му не е познавал Мария Габриел.

По повод вчерашната акция на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията в агенция "Митници" Калин Стоянов коментира, че МВР няма отношение относно казуса.

По темата за Мартин Божанов-Нотариуса Стоянов посочи, че никога не го е виждал и не е разговарял с него. Дали е бил сътрудник, или не, независимо дали е Мартин Божанов, или който и да било друг, това представлява държавна тайна, каза още Стоянов.

Попитан дали има предложение за служебния кабинет, Стоянов каза, че за момента няма.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби