Свързани новини

10.11.2021 18:12

„Неподвижните” тръгнаха из цялата страна

Видян 2845 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За съмнителни практики с подвижни избирателни секция, алармира Свободна Европа. Медията посочва, че една от тях формално  успя да обслужи 198 души в един изборен ден, при положение че за всяко отделно гласуване са необходими между 15 и 30 минути, за което иначе са нужни около 50 часа.
Това се случи в община Сърница, където отделеното време беше колкото и навсякъде другаде - от 7 сутринта до 20 часа вечерта, т.е. общо 13 часа. Там обаче са били четири пъти по-бързи от всички останали и в рамките на изборния ден подвижната урна е обиколила близо 200 души. Това показват резултатите от секция 13390006.
Тази секция е обслужила точно 198 души с мобилна избирателна урна по време на изборите на 11 юли. Точно 173 от тях са гласували за ДПС.
Феноменалната бързина при гласуването е причина тази и още няколко мобилни секции в общините Сърница и Батак, област Пазарджик, да бъдат обект на разследване от полицията. А поводът за това са подадени сигнали в МВР. Според тях на парламентарните и президентските избори в неделя, 14 ноември, се готви злоупотреба с контролирано гласуване по домовете.
“Схема е имало и преди. Резултатът е две в едно: това е опит да се избегне машинното гласуване и пряк контрол на избирателите за кого да гласуват. Вижда се от резултатите”, посочи Антоанета Цонева, водач на листата на Демократична България в пазарджишкия МИР, където са общините Сърница и Батак.
Коалицията е подала сигнали в полицията. Това се случва дни след като Цонева среща в Пазарджишко друг кандидат-депутат - водача на листата на ДПС в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец