Постната биография на Пламен Янев е допълнително доказателство за професионалната му непригодност да изпълнява длъжността областен управител. Некомпетентността му застрашава редица важни проекти, като най-неотложният от тях е реконструкцията на язовир Ясна поляна, където областта ще загуби над 20 млн. лв. държавно финансиране като неусвоено и ще постави отново крайморските общини пред риск от санитарна катастрофа през следващата година.
01/02

Свързани новини

14.12.2023 14:52

Некомпетентният областен управител на Бургас продължава да се занимава с партийна агитация

Видян 829 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Постната биография на Пламен Янев е допълнително доказателство за професионалната му непригодност да изпълнява длъжността областен управител. Некомпетентността му застрашава редица важни проекти, като най-неотложният от тях е реконструкцията на язовир Ясна поляна, където областта ще загуби над 20 млн. лв. държавно финансиране като неусвоено и ще постави отново крайморските общини пред риск от санитарна катастрофа през следващата година.  


Сумата бе отпусната в края на мандата на предходния областен управител проф. Мария Нейкова с идеята да се осъществи спешен ремонт на язовир Ясна поляна до края на календарната година.


От средата на м. юли обаче, откакто на поста бе назначен Пламен Янев реконструкцията на филтърното и помпено стъпало на пречиствателната станция към язовира се забавя фатално по неясни причини, а отпуснатите от правителството над 20 млн. лв. за целта ще трябва да бъдат върнати обратно в бюджета заради изтичащата финансова година. Така ще се обезсмислят усилията на бившия областен управител проф. Мария Нейкова и кметовете на общините от Южното Черноморие, които бяха хвърлени през тази година, за да предотвратят щети с колосални размери за туризма и населението, съизмерими с бедствено положение.


Забавянето в работата на областния управител доведе и до окончателното пропадане на пешеходната крайбрежна алея на кв. Сарафово.


Янев очевидно не е успял да навакса образователно – професионалните си дефицити, докато беше за кратко заместник на проф. Мария Нейкова. Кратката му биография, качена на сайта на областната управа е повече от лаконична. Учил е много, но не посочва изчерпателно къде. За сметка на това последвалата му професионална кариера е за нивото на среднист. Макар и да е написал, че е работил в международни и български компании от финансовия сектор, от негово интервю през 2013 г. разбираме, че няколко години е работел като служител в банка и се занимавал със застраховки. Но да работиш на гише в клон в малко населено място на международна банка или застрахователна компания не те прави отявлен експерт в икономическата и финансовата област, за какъвто иска да се изкара самият Янев. Още по-малко пък те прави годен да управляваш важна за българската икономика област като Бургас.


Атестат за слабата подготовка на Пламен Янев е, че същият отскоро посещава детска школа по английски. Беглите познания в езика на Шекспир очевидно пречат на губернатора, след като се е наложило да започне от „А“ и „Б“, коментират местни зевзеци. Според страницата на езиковия център, в който се обучава, областният управител е предпочел индивидуален курс. Може би причината е, че малко го е срам да се нареди сред децата, казват негови близки.


Местни хора, които познават Пламен Янев го определят като нравствено добродушен човек с относително добри компютърни умения и базови познания по счетоводство, което би било достатъчно за някой изпълнителски пост в администрация, но не и за пост на управник. Същите са и впечатленията им и за брат му Добромир Янев, който преди година за кратко беше управител на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, но скоростно отстранен от поста след скандален случай на предоставяне на конфиденциална информация на турска банка.


Както Пламен Янев, така и брат му Добромир са познати през последните 2-3 години като активисти на ПП „Средна Европейска Класа“, както и като едни от най-скандалните кадрови провали на нейния председател и техен покровител - Константин Бачийски. Назначаването на такива партийни калинки на важни и отговорни постове, освен щети за хората от Бургас и областта, започват сериозно да вредят и на обществения образ на самия Бачийски.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес е подходящ момент да изследвате своите мисли

Днес е подходящ момент да изследвате своите мисли,