Свързани новини

07.06.2015 19:25

Некачествени боеприпаси били причината за взрива в Анево

Видян 1397 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Некачествени боеприпаси са причината за инцидента на полигона в Анево в събота. По думите на икономическия министър Божидар Лукарски въоръжението което се е взривило било лошо. Боеприпасите са производство на ВМЗ-Сопот от 1984г. и преди 4-5 години са продадени на  родната частна фирма Ангълс ООД, наела мястото, за да прави опити. Тестовете били свързани с американска компания, но Лукарски не знае коя е, тъй като ставало дума за търговски отношения.


 


Припомняме, че в събота около обяд при изпробване на гранатомет на полигона на ВМЗ край Анево загина американец, друг негов сънародник е в тежко състояние, а още трима бяха ранени. Сред пострадалите има и двама българи.


 


Интересен факт е, че ден преди инцидента директорът на завода в Анево пък подал оставка.


 


Експерта по антитероризъм Иван Бояджиев, обяви пред бТВ, че все още няма отговор на въпросите какво правят там американците, кои са тези хора, как стрелят и се обучават и кой ги е проверил, че са специалисти. „В началото се промъкна една информация, че са американски фирми в чужбина, коя чужбина, как са обучавани, как ще ги продаваме тези изделия - знаете от кого се използват РПГ-тата и Калашниците - за локалните войни и не се знае къде отиват”, коментира още Бояджиев.


 


Фирмата е собственост на 46-годишния Александър Димитров. От 2013 г. Ангълс има лиценз за търговия с оръжие и боеприпаси. През 2012 г. името на фирмата бе свързано със скандал в Сливен заради намерението й да изгради предприятие за утилизация край града. Въпреки разрешителното имаше протести на жителите и фирмата се отказа от идеята си.


 


Проверка показва, че Димитров е собственик и на Алма-Де, чието име нашумя около взривовете във военните складове край Челопечене през 2008 г. Тя бе една от 17-те фирми, изкупували скрап от поделението. Тогава се появиха слухове, че Алма-Де е свързана със Златко Баретата.


 


От прокуратурата в Пловдив обясниха, че вече тече разследване. Съмнение за саботаж или чужда наамеса няма, казват още разследващите. Според криминалистите и икономическия министър не може да се търси връзка между взривовете на площадката в Иганово на 21 март и 14 април и инцидента на полигона на ВМЗ край Анево.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог