Vista Outdoor също така съобщи на клиентите си, че ако не отменят доставка, фирмата ще преоцени "съществуващите и бъдещите поръчки, изпратени на или след 1 януари 2024 г., на новите цени". Според Нелсън ревизираните ценови листи ще бъдат предоставени през следващите седмици.

Свързани новини

16.12.2023 07:48

Недостиг на барут в световен мащаб

Видян 6950 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според доклад на Newsweek недостигът на барут в световен мащаб може да доведе до значително увеличение на цените на боеприпасите, предупреждава американската компания Vista Outdoor.

Базираната в Минесота фирма, която притежава няколко предприятия за производство на огнестрелни оръжия, заяви пред списанието миналата седмица, че ще продължи с повсеместното увеличение на цените на боеприпасите и праха от 1 януари.

"Поради световните събития нашите доставчици ни уведомиха за безпрецедентно търсене и очакван световен недостиг на барут, поради което повишиха значително цените ни", е цитиран в писмото вицепрезидентът по продажбите на спортни продукти на Vista Outdoor Брет Нелсън. "Затова трябва да повишим цените си, за да компенсираме тези увеличения."

Vista Outdoor също така съобщи на клиентите си, че ако не отменят доставка, фирмата ще преоцени "съществуващите и бъдещите поръчки, изпратени на или след 1 януари 2024 г., на новите цени". Според Нелсън ревизираните ценови листи ще бъдат предоставени през следващите седмици.

В доклада се посочва, че сред компаниите, които се очаква да увеличат цените, са Remington, Alliant Powder, CCI, Federal, SEVI-Shot и Speer.

Цените на боеприпасите скочиха по време на пандемията от ковида на фона на рязко нарасналите продажби и нарушените вериги за доставки.


Newsweek заяви, че Vista Outdoor не е уточнила кои глобални събития са допринесли за увеличението на цените. Списанието обаче отбеляза, че конфликтът в Украйна и военните действия между Израел и Хамас значително са повишили търсенето на боеприпаси.

В доклада се подчертава също, че Vista Outdoor е обещала да дари на Украйна милион патрона за март 2024 г. "Подкрепата на усилията за оказване на помощ е важен елемент от глобалната реакция и ние сме горди да дадем своя принос", заявиха от компанията. "Това подчертава колко важна е Втората поправка в Америка и подчертава значението на способността на американските производители да снабдяват нашите съюзници с боеприпаси. Отдавна подкрепяме украинските въоръжени сили и ще продължим да го правим в тази глобална кауза за обединение в името на демокрацията", добави тя.

Според Newsweek през септември съюзниците и партньорите от НАТО са договорили договори на стойност 2,58 млрд. долара и поръчки за "стотици хиляди единици ключови боеприпаси" за Украйна. Съобщава се, че първите доставки трябва да започнат към края на тази година.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което