Радев в речта си по случай националния празник на България - 3 март.

Свързани новини

03.03.2023 19:12

Недопустимо е над България да се веят други знамена, освен родния трибагреник: Радев

Видян 2242 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Скъпи съотечественици,


Преди 145 години на днешната дата възкръсва България. Армията на руския император Александър Втори съкрушава Османската империя.
Днес за втора година посрещаме празника, когато в Украйна бушува война. В нея се избиват мъжете, чиито деди заедно освобождаваха Родината ни. Това е и наша болка.
Пожарът на войната хвърля искри, които могат да подпалят и нашата черга. От нас зависи да не го допуснем. Да не допуснем бесовете да обладаят и нашите души, нашата реч и нашите действия. Недопустимо е над България да се веят други знамена, освен родния трибагреник.


Преди век и половина възрожденците се захванаха да градят държавността на Нова България. Стожерите на тази Нова България бяха просветата, армията, демократичният идеал на Апостола и солидарното чувство, че сме един народ в Мизия, Тракия и Македония.
Днес всички тези стожери на държавността са подложени на атаки. Намират се хора, които предлагат да разоръжим армията в разгара на войната. Намериха се политици, които загърбиха нашите сънародници край Вардар. Други се опитват да превръщат чистата и свята република на Апостола в безотговорен политически театър, а театъра в политика.
Скъпи съотечественици,


Войната с миналото е път към саморазрушаването. Историята не е слугиня на политиката. Тя е идентичност, опит и вдъхновение. Някога възрожденци, будители опълченци, строители на съвременна България възкресиха Родината. Те пишеха История. Наш дълг е да я опазим от безродници и осквернители. Народ, който допусне да подменят историята му, е обречен да изгуби и свободата си.  Нашето призвание не е да я пренаписваме. Нашата задача е да я съхраним, за да пребъде България.
Затова днес отдаваме почит на нашите национални герои, на войните от армията на царя-Освободител и на всички онези, които век и половина градиха и бранеха България.
Благодаря на всички вас, които днес с присъствието си отстоявате историческата истина.
Честит празник!
Да живее България!", заяви президентът Румен Радев в речта си по случай националния празник на България - 3 март.











Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Со керез 06.03.2023 09:51

    Служебният кабинет се активизира да продава държавни имоти - "Сега" Радев и неговият ГъЛъБ-арник продават имотите на баба си от Индия.

  • 004 до 3 05.03.2023 11:24

    Освен, че сте елементарен и непрозорлив, сте циничен примат

  • 003 Anonimen 04.03.2023 23:12

    001, защото и той е циганска парцуца. Като теб. България въобще НЕ БИВА/ШЕ ДА СИ ПЪХА НОСА В КОНФЛИКТА РУСИЯ/УКРАЙНА. Ако знаеш добре историята ни. Едва ли.

  • 002 Anonimen 04.03.2023 09:41

    Щом е недопустимо, защо тогава се вее чуждо знаме над столичната община? Противоречието между думи и дела това също не е ли недопустимо?

  • 001 предател и продажник 03.03.2023 22:13

    Натовски генерал, масон, чужд агент, синергитик, всичко но не и българин! Защо на всякъде се веят усраински знамена предателю на милиони българи?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.