"Водеща е компетенцията на Министерство на здравеопазването и на местно ниво ще се прецени ситуацията и ще се избере коя от формите на организация на учебния процес да се приложи", информират от МОН.

Свързани новини

10.01.2023 13:37

Не се налага грипна ваканция в София

Видян 1079 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На този етап няма основание да се налага грипна ваканция в столицата. В последните няколко седмици заболеваемостта е идентична и показателите не са достатъчни за въвеждане на ограничителни мерки, съобщиха за bTV от Столичната регионална инспекция.

Въпросите за нивата на обща заболеваемост по области са от компетенциите на Министерство на здравеопазването, а МОН събира данни за заболеваемостта в училищата по области.

При достигане на 30-процентна заболеваемост на учениците в цялата страна може да се обявят неучебни дни със заповед на министъра на образованието и науката. Решение може да се вземе и на регионално ниво. В този случай то е на РЗИ.

"Водеща е компетенцията на Министерство на здравеопазването и на местно ниво ще се прецени ситуацията и ще се избере коя от формите на организация на учебния процес да се приложи", информират от МОН.

Според Наредба №10 за организация на дейностите в училищното образование, когато поради извънредни обстоятелства присъственият образователен процес в училището е преустановен, обучението на учениците се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда.

Когато поради извънредни обстоятелства присъственият образователен процес в училището е преустановен само за една или повече определени паралелки, след заповед на директора на училището обучението на учениците в нея се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния си ум

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния