Не съм посещавала SS клуб, нито Осемте джуджета, не ходя в ресторанти.

Свързани новини

09.04.2024 15:15

Не съм посещавала SS клуб, нито Осемте джуджета, не ходя в ресторанти: Теодора Точкова

Видян 983 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не съм посещавала SS клуб, нито "Осемте джуджета". Не познавам Мартин Божанов-Нотариуса, не познавам Петьо Петров-Еврото. Не ходя на ресторанти, нито на дестинации интересни, в чужбина. Приятелският ми кръг е силно ограничен, защото съм със съзнанието, че съм магистрат, нищо че съм главен съдебен инспектор. Цялото ми поведение е подчинено да пазя престижа на съдебната власт, на тези морални ценности", заяви пред депутатите главният съдебен инспектор Теодора Точкова в отговор на въпросите на Настимир Ананиев.

"За прокурор Йордан Петров във връзка с разкриването на самоличността на свидетел и неспазването на процесуалния ред - тези въпроси ги имаме предвид. В началото на март месец съобщихме, че ще извършим комплексна планова проверка на СГП и ще проверим и тези обстоятелства, свързани с образуването, движението и разпределението на делата, както и случайното разпределение на делата", обясни Точкова.

Настимир Ананиев попита и дали Инспекторатът на ВСС (ИВСС) е правил през последните 8 години, по времето на мандата на Точкова, проверки на апелативния прокурор на София Радослав Димов, градския прокурор на София Илиана Кирилова, Божидара Димова, съдия Георги Ушев, бившия ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова и други магистрати, свързвани в публичното пространство с познанство или с по-близки контакти с Мартин Божанов-Нотариуса и кръга около него.

"Да, инспекторатът е извършвал през годините проверки както на СГП, така и на СРП, на специализираните съдилища и прокуратури, включително и на ВКП. Направили сме 13 предложения за дисциплинарни наказания за 8 години, но те са само по проверките за интегритет. Заради неспазване на срокове за изготвяне на съдебни актове или за бездействие на магистрати за този период мисля, че са 55. Общо около 63-65 предложения за дисциплинарни наказания е направил ИВСС за този период", обясни Точкова.

По думите й за кръгове на влияние в съдебната система се говори в медиите.

"В ИВСС работим с проверки. Засега има само медийни публикации, аз съм магистрат и разсъжденията ми са в тази насока. Съществуването на подобни клубове за влияние е неприемливо, но докато не бъде установено участието на магистрати в подобни клубове, в какво се е изразявало и получавали ли са неприемливи облаги, не мога да отговоря на този въпрос категорично. Списък с магистрати в ИВСС няма, имена на магистрати има в досъдебното производство, което се води", обяви Точкова на въпрос дали ИВСС е правил проверки на "Семейството" около Петьо Петров-Еврото, за което разказа Невена Зартова.

По думите й през последните няколко години се твърди, че дейността и решенията на ИВСС не са легитимни заради изтеклия мандат на органа, и с това тя обясни защо не е започнала проверка на Софийската градска прокуратура от страна на инспектората.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей