Свързани новини

02.11.2020 12:28

Не използваме леглата в болниците рационално: Мими Виткова

Видян 1761 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Легловият фонд е напълно достатъчен , за да поеме доста по-голямо натоварване с Covid пациенти. В момента го използваме нерационално . Това мнение изрази пред БНР бившият здравен министър Мими Виткова.

От чужбина не чуваме да е блокирана системата от нежелание да работи с тази патология, докато у нас това го чуваме непрекъснато, заяви Виткова.

„Искаш или не искаш да работиш – трябва да работиш, ти си завършил медицина. Нима когато е имало предишни епидемични взривове, нашите колеги са били по-образовани? И са се справяли с тях. Полиомиелити и какви ли не инфекциозни заболявания са връхлитали света“, коментира тя в предаването „Преди всички".

Системата отдавна е блокирана, в момента тази блокировка е на показ на обществото, смята бившият здравен министър. По думите на Виткова този блокаж се е получил преди повече от 20 години. „Когато я направихме сергия, всички станаха търговци, насила ги направихме търговци всички лекари и всички лечебни заведения и оставихме пазара да решава най-сложните проблеми“.

„Когато сме пуснали търговците в храма, няма храм“, допълни тя. „Пазарът в здравеопазването не работи. Това го доказва сегашната епидемия.“

Със заканителни жестове и заплахи няма да решим проблема, заяви Виткова, визирайки намеренията на здравния министър проф. Костадин Ангелов да започне обиколка по болниците и да се спре финансирането от НЗОК на лечебните заведения, които отказват да приемат пациенти с коронавирус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион