01/02

Свързани новини

16.01.2021 10:01

Не е вярно, че ще се събаря къщата на Щъркелов: Чобанов

Видян 1621 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

            "По повод появилите се в интернет-пространството твърдения, че Столичната община е разрешила "да се събори къщата на Щъркелов" (находяща се в район "Изгрев") следва да информираме, че това, разбира се, не е вярно и че инвестиционни намерения никога не са процедирани при нас, нито въобще са постъпвали. Къщата е историческа културна ценност и като такава е задължително да съхрани оригиналния си вид. Тъкмо напротив, категорично ще възразим на всякакви опити за нейното изменение, надстрояване, престрояване и т.н., защото паметта на великия наш творец трябва да бъде съхранена по достоен начин.


  Миналата година в СГХГ организирахме най-голямата изложба в историята с творби на Щъркелов, която се увенча и с великолепен каталог и въпреки пандемията бе посетена от хиляди столичани и гости на града.



 Също така е важно да се знае, че направление "Архитектура и градоустройство" е върнало намеренията за преустройства на "Славеевата къща" (района на Руски паметник), не е процедирана строителна документация и категорично ще възразяваме на сценарии, които водят до неприемливи компромиси с нейните оригинални параметри и визия. Който си е купил културна ценност от този вид е длъжен да я опазва в оригинален вид освен в собствен интерес и в интерес на гражданите и културното наследство", заяви зам.-кметът на СО Тодор Чобанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.01.2021 10:36

    Каквато нефелна Фандъкова, такъв и Чобанов, само дето ще излезе от СО като професор. Унищожиха и превърнаха София в кочина за десетки милиарди, вместо обратното

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей