Според Денков в дебата за националния празник трябва да се премахне "тази конотация "против", защото "всички бихме се обединили около 24 май".

Свързани новини

07.08.2023 15:34

НАТО е нашето бомбоубежище, милитаризацията на Черно море се случва: Премиерът Денков - лаф на деня

Видян 4541 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Николай Денков смята, че защитата на България от евентуална военна заплаха минава не само през подкрепа за българската армия с хора, техника и модернизация, но и интегриране в общите структури на НАТО, защото "НАТО е нашето бомбоубежище днес". Така министър-председателят отговори на въпрос в живо излъчване във Фейсбук за милитаризацията на Черно море.

По думите му тя се случва независимо от това дали искаме, или не искаме, и идва по линия на руската агресия. "В последните 20 дни руски кораби се настаниха във водите, които са наша икономическа зона. Уж в началото за учения, те продължиха за втори период, а сега се чува, че може да има и трети период. Тази милитаризация не върви по линия на НАТО, обратното, идва от изток", каза Денков. Допълни, че Украйна е била нападната от Русия именно защото не е била в НАТО, и подчерта, че в това отношение България е много по-защитена, защото една атака срещу България е атака срещу алианса и Русия едва ли би си позволила подобен ход.

Той каза още, че не е против 3 март да бъде отбелязван като празник. "Ние има с какво да се гордеем и, ако погледнем от историческа гледна точка, 24 май има важно значение в нашата история. Да покажем, че имаме и нещо друго, което ни обединява и че науката, просветата – това са водещите сили, които ще ни доведат напред", допълни той.

Според Денков в дебата за националния празник трябва да се премахне "тази конотация "против", защото "всички бихме се обединили около 24 май".

В началото на разговора премиерът отказа да даде оценка за работата на правителството, но заяви, че министрите са направили "рестарт" в много сектори.

"Проблемите, свързани с пътнотранспортните произшествия, с цените, със забавените пътни строежи. Всичко това в момента е заложено като решение в нашите програми", посочи той.

По отношение на промените в Конституцията той обясни, че те не избягват съществуването на служебното правителство. "Това, което се предлага в момента, е президентът да може да избира министър-председател измежду трима възможни кандидати, практика, която се използва в европейските държави, след което кандидатът да предложи правителство. Премиерът трябва да може да си избира екипа си", смята Денков.

По думите му това е начин да се избегне това "един човек да управлява", визирайки фигурата на президента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за