.

Досега са изпращани множество сигнали до институциите, че в близост до дома на обвиняемия са чувани стенещи животни, но не са последвали никакви проверки, заявяват граждани във форумите на социалната мрежа, които са разпознали Шулев във видеозаписа.

Свързани новини

18.11.2022 16:37

Насилникът на бездомното куче е арестуван за 72 часа

Видян 631 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Задържан е насилникът, пребил с особена жестокост бездомно куче. Софийската районна прокуратура обвини 37-годишния Захари Шулев от от кв. "Карпузица" (между Княжево и Горна баня), който е разпознат от видеозаписа, заснел как малко преди полунощ на 23 октомври обвиняемият примамва кучето с храна, после го отнася някъде и два часа по-късно го връща в безпомощно състояние.

Кучето е спасено след като жители на "Карпузица" го отнасят в клиниката на неправителствената организация Animal Rescue Sofia, където е оперирано и лечението му продължава. Прокуратурата бе сезирана на 4 ноември именно от тази организация, която защитава бездомни животни. "Деянието е извършено по особено мъчителен начин за животното и с особена жестокост", се посочва в съобщението на прокуратурата до медиите.


Досега са изпращани множество сигнали до институциите, че в близост до дома на обвиняемия са чувани стенещи животни, но не са последвали никакви проверки, заявяват граждани във форумите на социалната мрежа, които са разпознали Шулев във видеозаписа.

Обвиняемият Шулев е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Прокуратурата е образувала досъдебно производство за престъпление по чл. 325б, ал. 2, т. 2, вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс, за което се предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 2000 до 5000 лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.11.2022 22:44

    Този психопат и престъпник на всичко от горе е и зоофил. До къде ни доведе демокрацията и евроатлантическите ценности на свободните и демократични хора, престъпници да се движат свободно и да всяват страх и паника сред и без това доведеното до безнадеждност от властта население.

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей