Свързани новини

25.03.2013 12:29

Народът ще решава кои спортове да са с приоритет

Видян 1419 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на спорта Петър Стойчев сподели, че иска спортовете в България да бъдат категоризирани според това какво иска народът, предаде iNews.bg.


За целта ще бъде направено мащабно изследване на населението, от което ще последват и промени в спортовете с приоритет за държавата.


След Олимпиадата в Лондон категоризацията бе извършена от Свилен Нейков и неговия екип, като беше заложено на спортовете, които носят най-голям успех на България. Под внимание обаче не бяха взети фактори като масовост, популярност, разликите между индивидуални и отборни спортове, както и други важни фактори.


Стойчев сподели още, че се прави национален регистър на спортните обекти, а в същото време се подготвят и документи за акредитация на антидопинговата лаборатория у нас.


"Първото, което искам, е да финализираме националния регистър на спортните обекти. Искаме да знаем в България къде и с какви обекти разполагаме, както и с кои от тях хората могат да използват.", сподели легендарният плувец в студиото на БНТ.


"Трябва да бъде ясно и кои са приоритетните спортове в България по начин, по който обществото да каже какво харесва, какво иска да гледа и какво иска да практикува.


"Подготвяме всички нужни документи, за да влезе в процес на акредитация на нашата допинг лаборатория. Това ще е дълъг процес, който ще продължи 2 години, но това са изискванията на антидопинговата агенция УАДА", сподели още служебният министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци