Свързани новини

05.03.2014 11:14

Наркотрафикант драсна през Дунав мост с 37 кила марихуана

Видян 966 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Наркотрафикант, пренасящ близо 37 кг марихуана, се опитал да осуети митническа проверка, като вместо да изпълни разпореждането и да насочи автомобила си към рентгена, настъпил газта към румънската граница на ГКПП-Дунав мост. Наложило се да бъде преследван от специализирана кола на Митница-Русе и да бъде ескортиран обратно.Случаят е от нощта срещу 3-и март. Косовският гражданин Л.Т. /36г./ пристигнал на трасе "изход" на ГКПП-Дунав мост десетина минути след полунощ с товарен микробус - платформа с швейцарска регистрация. Заедно с него пътувала и съпругата му, румънска гражданка. На платформата бил качен лек автомобил "Фиат". След анализ на риска товарният автомобил е насочен за проверка с мобилен рентген. В този момент обаче Л.Т. потеглил не към скенера, а към румънската граница. След като инспекторите от мобилната група го настигнали и върнали, рентгеновата проверка показала наличието на съмнителни правоъгълни форми в шасито на платформата.


Микробусът е отведен в халето на ГКПП-Дунав мост за щателна митническа проверка, която установила, че между гредите на шасито е монтирана кутия с размери 280 х 7 х 100 см. След срязване на 6-милиметровата ламарина на тайника, проверяващите открили скритите вътре 71 пакета със суха листна маса. При направения полеви наркотест веществото реагирало на марихуана. Общото тегло на открития наркотик е 36,7 кг.


За случая веднага е уведомен дежурен прокурор и разследващ митнически инспектор. Образувано е дознание по описа на Митница-Русе. Л.Т. и съпругата му са задържани. Стойността на иззетото количество наркотик възлиза на около 140 000 лв. по цени на съдопроизводството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат