Свързани новини

14.05.2014 15:50

Наркомани тормозят жителите на улица Пиротска

Видян 2475 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Майки с деца и ученици делят градинка с наркозависими на столичната улица Пиротска. На няколко метра от паркчето при църквата Свети Никола, коeто от години е събирателен пункт на зависимите, се намира Националният център по наркомании.


Парадоксално е, че покрай стените на светия храм се въргалят спринцовки и шишенца от метадон. Още по-парадоксално обаче е, че в парка всеки ден се събират майки с деца, както и много ученици от близките гимназии.


В репортаж Нова телевизия показа две от майките, редовни посетители на градинката. Жените обясниха как тяхна позната, разхождайки дъщеричката си, направила забележка на надрусаните младежи да не се снабдяват с дозите си пред очите на децата. След няколко дни била нападната и пребита от тях.


"Спят по пейките, уринират в храстите, просят и се бодат демонстративно", оплака се една от майките, които посещават редновно парка.


От наркоманите се жалва и жена, работеща в магазин на съседна улица.


Тя вече заключва своя обект дори в работно време. Причина за тези завишени мерки за сигурност е неотдавнашно нападение над нея и майка й.


"Тук през ден, през два се случват обири и нападения", заяви един от работещите в близкото заведение, който също е бил "разбиван за една кутия цигари".


Хората на метадон са съпътствани с бус, който обслужва техните нужди. Майките с деца вярват, че в буса се раздават спринцовки и презервативи. Медицинските лица отричат и обясняват, че раздават чай, кафе и превързват раните на пострадалите.


Идеята Центърът по наркомании да бъде преместен, а с него и зависимите, обединява жителите на района за съвместна подписка. Инициират я музикантите от група Конкурент. 1 500 души вече са се подписали "за" това центърът по наркомании да бъде преместен в периферията на столицата. Дали това е възможно и ще попречи ли на лечението на зависимите, знае само здравното министерство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни