Свързани новини

07.02.2014 13:35

Напрежението в Пловдив расте, стотици фенове са пред съда

Видян 1334 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поне 500 привърженици на ЦСКА, “Левски”, “Ботев”, Локо (Пд), Берое, Нефтохимик, Пирин и още куп футболни клубове се събраха на протест пред Съдебна палата в Пловдив. Ултрасите, подкрепени от рокерския клуб “Вагабонд” и националисти от сдружение "Васил Левски - Васил Кунчев" са настръхнали срещу опита на мюфтийството да вземе собствеността на четири големи имота.На място има около 400 полицаи, като ситуацията в района наподобява военна. Феновете подчертават, че са се събрали в името на страната и за целта ще загърбят футболните си пристрастия в името на обединението. Те развяват трикольора и пеят български песни. Подкрепа оказват още драматургът Христо Бойчев, според когото проблемът е на етническа основа, и националистът Павел Чернев.


Преди да влезе в съдебна зала, адвокатът на мюфтийството Красимир Груев каза, че не се страхува от линч и според него протестът е провокиран от “други подбуди”. Председателят на мюфтийството настоятелство в Пловдив Ахмед Пехливан каза, че по никакъв начин не е притеснен и не смята, че феновете ще окажат въздействие върху съда. На делото е пристигнал и възрастен мъж, който ще свидетелства, че четирите имота са били собственост на мюфтийството.


Община Пловдив се представлява от ресорния заместник-кмет инж. Димитър Кацарски. Той коментира, че в мюфтийството няма нито един документ, който да оправдава претенциите. "Това е опит да се заграбят много други имоти в страната", обяви той и изрази опасения, че ако съдът реши в полза на мюфтийството на някое от подобните дела в други градове, ще се получи верижна реакция във вреда на България.


Точно в 10.18 часа феновете излязоха на булевард "6 септември". Те блокираха движението и започнаха да скандират срещу ДПС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак