31.10.2013 16:34

НАП ще бъде сертифицирана по ISO със средства по ОПАК

Видян 1201 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националната агенция за приходите (НАП) започва изпълнението на проект по Оперативна програма „Административен капацитет" (ОПАК) за повишаване нивото на информационна сигурност и защита на данните в агенцията, стана ясно от провелата се встъпителна пресконференция по-рано днес в БТА. В рамките на проекта ще бъде разработена система за управление на сигурността на информацията в НАП и ще бъде внедрен стандарт ISO 27001, който поставя изисквания към системите за управление на сигурността на информацията.


„Тенденциите и динамиката, с която се развиват информационните технологии и компютърните системи в световен мащаб, налага въвеждането на нови подходи в тази посока". Така от НАП обосноваха необходимостта от настоящия проект и увериха, че към момента няма рискове за сигурността на информацията в агенцията. Предвид реформите от последните години и обединяването на няколко ведомства - на данъчната администрация, НОИ и Агенция за държавни вземания, НАП предоставя услуги чрез налични информационни системи на осем милиона граждани, включително от страни членки на Европейския съюз и един милион стопански субекти. С реализацията на проекта по ОПАК ще се повиши общественото доверие и ще се затвърди имиджа на НАП като модерна, гъвкава и надеждна администрация в услуга на гражданите, каза г-н Боян Ганев от Централното управление на агенцията.


„Подобни приходни администрации в това число и НАП са ключов бенефициент по ОПАК особено като се има предвид значението на изпълняваните от тях дейности в държавата", заяви Ръководителят на Управляващия орган на ОПАК г-жа Моника Димитрова-Бийчър в своето приветствие. „Оттук-нататък очаквам изпълнение на дейностите по същество и се надявам съвсем скоро да се съберем отново, за да отчетем реалните резултати по проекта", допълни още тя.


За изпълнението на проект А11-31-7 „Повишаване на нивото на информационна сигурност и защита на данните в НАП чрез подготовка за сертифициране по стандарт ISO/IEC 27001:2006 „Системи за управление на сигурността на информацията. Изисквания" ОПАК отпуска близо 400 хил. лв. в рамките на приоритетна ос ІІІ „Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци