Най-романтичните места в света.

Свързани новини

14.04.2024 08:31

Най-романтичните места в света

Видян 7337 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


1. Амалфи, Италия

От благословените от природата брегове на езерото Комо до разтапящата сърцето столица на Сицилия Палермо - можете да хвърлите стрелка навсякъде по картата на Италия и да попаднете на едно от най-романтичните места в света. Това предизвика много дебати в екипа, но ако трябва да изберем само едно място в Италия, това е Амалфийското крайбрежие.


И не сме сами в това си възхищение. Гърците, които били толкова запленени от природната красота на района, го приписват на нимфа, която пленила сърцето на Херкулес. Градчетата на Амалфийското крайбрежие само допринасят за очарованието, с ярко оцветени къщи, разпръснати по люлеещия се склон на хълма, като всяко от тях предлага уникален изглед заедно с магазини, ресторанти и места за плуване, които могат да бъдат открити.


Къде да отседнете: Почти всички най-добри хотели на Амалфийското крайбрежие са подходящи за меден месец или романтично бягство. От гледна точка на местоположението, Borgo Santandrea в Амалфи е победител, разположен високо в скалите и вграден в скалната стена с изглед към морето.

2. Малдивите

Конфети от пъстри тропически риби в прозрачни лагуни, прясно приготвена закуска, донесена в частния ви басейн с плаващи подноси, отпиване на сутрешно кафе, докато под краката ви се извисява скат манта - това са мечтите за меден месец и възхваляваната реалност на пътуването до Малдивите.


Макар че на Малдивите има много семейни хотели, малко места могат да се сравнят с вродения усет на архипелага за романтика и престой само за възрастни. Бутикови престои и нестандартни къщички са рядкост тук, а вместо това най-добрите хотели на Малдивите са от световна класа, разположени на собствени частни острови, с най-съвременни спа центрове и множество ресторанти сред буйни джунгли, девствени плажове и домашни рифове.


Къде да отседнете: Романтиката е естествена за почти всички хотели в този регион. Сред тях се откроява Vakkaru, покрит с кокосови дървета островен курорт с кино в джунглата, което гостите могат да резервират за частна вечеря и филм под звездите. За най-новия блестящ престой Six Senses наскоро откри втория си хотел на Малдивите, който предлага първокласен спа център с впечатляващ апартамент за двойки.


От гледна точка на естетиката е трудно да се победи Gili Lankanfushi Maldives, където всички вили са разположени на колове над една от най-очарователно красивите лагуни в страната, като островът е див, а плажовете са напълно ослепителни.

3. Санторини, Гърция

Санторини е най-добрият гръцки остров - островът с най-хубавите гледки, най-хубавите залези и най-хубавите хотели. Комбинирайте всички тези елементи и това е рецепта за едно от най-романтичните места в света. Най-добре е да прекарате дните си във водата, да плавате до близките острови и да обикаляте между най-добрите плажове в Санторини.

Къде да отседнете: За една от най-хубавите гледки на острова се настанете в хотел Nobu, който се намира на скалите. 25-те луксозни стаи и апартаменти са с непрекъснат изглед към Егейско море. По подобен начин Andronis Boutique Hotel предлага серия от традиционни апартаменти и вили в пещерен стил с частни инфинити басейни, пещерни басейни и хидромасажни вани, разположени точно в сърцето на Оя.

4. Париж, Франция

Когато става въпрос за романтична почивка в град, е трудно да не обърнем внимание на Париж. Клишетата няма как да не звучат вярно, когато разглеждате града - от спокойни разходки покрай Сена до чаша вино с гледка в един от най-добрите барове на покрива в Париж. А след това са хотелите в Париж, едни от най-добрите в света, възвишени със своите гледки, старинно очарование и шикозен интериор.


Къде да отседнете: Le Grand Mazarin, в романтичния квартал Le Marais, е едно от най-красивите места за настаняване - кадифени пуфове, преливащи се щампи и гобленови балдахини над леглата.


В близост до него Maison Proust разполага само с 23 апартамента в стил Бел Епок и отопляем басейн в марокански стил, достоен за възхищение. За да направите голям романтичен жест, резервирайте стая в хотел St James в 16-и район - единственият официално обявен замък-хотел в Париж.

5. Маракеш, Мароко


С целогодишното, сгряващо костите време в Мароко, само на три часа полет от Лондон, Маракеш се превръща в слънчево романтично бягство, когато у дома е мрачно. И докато шумът на криволичещите сукове на Стария град и гледката на кобри, танцуващи от кошници, са забавно приключение, Маракеш има и други страни, далеч от шума на площад Джемаа ел-Фна и туристите в Жарден Мажорел.


За по-бавно и по-особено темпо сменете Медината с Музея на Ив Сен Лоран Маракеш, последван от питие в Grand Café de la Poste, един от най-красивите ресторанти в града.


Къде да отседнете: Когато става въпрос за места за настаняване, списъкът с най-добрите хотели в Маракеш се е увеличил значително през последните години, но нашият фаворит - и далеч най-романтичният - все още е La Mamounia.


Разположен в 20 акра градини, точно до стените на Стария град, хотелът е запазил усещането за дворец, но е добавил съвременна театралност към помещенията за настаняване (които сега включват три риада с три спални и собствени басейни), както и четири ресторанта, пет бара и Salon de Thé.

6. Бали, Индонезия


Бали е обичан като страната на милиони острови, мъгливи, митични планински масиви и спокойни плажни клубове. Това е и страната на някои от най-красивите места за отсядане в света.


Независимо от това колко петзвездни хотели се откриват обаче, Бали не е хомогенизиран островен курорт. Това е магическо, духовно място, което успява да запази своята автентичност и култура, както и девствените си плажове и зелени тропически пейзажи. Всичко това са основни съставки за един романтичен престой.


Къде да отседнете: Списъкът с приказни хотели в Бали постоянно се разширява, но за нещо по-земно, обърнете внимание на палатките Sandat Glamping, разположени сред яркозелени оризови полета близо до Убуд.

7. Тулум, Мексико


Златистите плажове на Мексико отдавна са привлекателни за двойките, но едно от тези места все повече се превръща в предпочитано място за добре обезпечени двойки, които търсят бохемски лукс. На юг от Канкун, на полуостров Юкатан, се намира Тулум - обетованата земя на дизайнерска йога, духовни пътешествия в джунглата и пясъци, осеяни с древни храмове.


Къде да отседнете: Casa Malca е бивша хасиенда на Пабло Ескобар, а сега е бутиков хотел, поддържан от социалния търговец на изкуство Лио Малка.


По черна пътека, далеч от тълпите от мъже и богини, плажните апартаменти са обърнати към тиха и спокойна ивица прахообразен бял пясък, а всички прозорци са насочени към Карибско море. Самият хотел прилича на една огромна изложба на изкуство.

8. Биг Сър, Калифорния


Любителите на природата няма как да не се влюбят в Биг Сър - див и изпълнен с истории участък от централното крайбрежие на Калифорния. Омагьосващата смесица от високи секвои, мускулести зелени планини и гледки към океана е привличала всички - от писатели-бохеми (Хенри Милър) до холивудски величия (Стив Маккуин), които са търсели уединение в сърцето му, ухаещо на евкалипт.


Има ли нещо по-съблазнително от това да се разхождате ръка за ръка до отдалечени, гористи водопади или да откриете свой собствен драматичен, безлюден плаж?


Къде да отседнете: Потърсете Alila Ventana, която се разпростира на планинска поляна в Биг Сър и където апартаментите са в стил рустик лукс.


Когато приключите с гледката към Тихия океан от хамака на балкона си (достатъчно просторен за двама), опитайте процедура за двойки в спа кабана с изглед към гората, потопете се в японските бани на открито или се потопете в общия басейн без дрехи.

9. Сейшели


Светът се възхищава на Малдивите, но умните пътешественици знаят, че Сейшелските острови заслужават също толкова внимание. Благодарение на отдалечеността на островите - на 1600 км от източния бряг на Африка - те никога не са били евтини за посещение, нито пък за включване в маршрутите на круизните кораби.


И в това се крие привлекателността им.


Къде да отседнете: Само най-добрите от най-добрите могат да се настанят в хотел на Сейшелите.


Един такъв хотел е Four Seasons Resort Seychelles, отдалечено убежище на хълм с изглед към залива Petite Anse на югозападния бряг на Махе. 67-те вили и апартаменти на кокили приличат на къщички на дърветата, които надничат от короната на джунглата, покрита с кокосови орехи, манго, джакфрут и канела.

10. Ню Йорк


Може да е оживен град, изпълнен с пристигащи и заминаващи, както и задръствания, но Ню Йорк не е чужд на вълшебните моменти на романтика. Обикновено тя настъпва в града, когато първите есенни листа започват да падат, покривайки града с нюанси на кестеняво и рубинено, и се засилва до Коледа, когато листата се сменят с блещукащи светлини.


По това време едно от най-романтичните неща, които можете да правите в Ню Йорк, е просто да се разходите - из Сентрал парк, през Гринуич вилидж, по Високата линия.


Къде да отседнете: За да се потопите в романтиката на всичко това, използвайте очарованието на стария Ню Йорк, като отседнете в Горен Ийст Сайд.


Там се намира The Lowell (на снимката) на престижната Източна 63-та улица, където спалните са последна дума на елегантността, с полиран махагонов под, персийски килими и добри, ръчно изработени мебели.


За чист релакс сред хаоса се настанете в Aman в центъра на града, където обширният спа и уелнес център на три етажа разполага с 65-метров басейн и не една, а две спа къщи - едната е съсредоточена около източноевропейска баня, а другата - марокански хамам.

11. Ибиса, Испания


Познавачите ще ви кажат, че в Ибиса има много повече, отколкото се вижда на пръв поглед. Ако се отклоните от утъпкания път дори за малко, ще откриете свят на заспали планински селца, диви гори, китни овощни градини и рушащи се селски къщи.


Намерете време за посещение през пролетта и ви очаква още една изненада: бадемови дървета в пълен цъфтеж, които покриват големи площи от вътрешността на острова, а цели долини избухват в прекрасен бял и розов цвят. Всичко това се допълва от привлекателната комбинация от топли дни и хладни нощи.


Къде да отседнете: В Cas Gasi, имот с 12 стаи, който се разлива по склона на хълм, засаден с бадеми, смокини и рожкови, можете да се настаните на първия ред за това необикновено природно шоу.


Откакто е открит през 1998 г., Cas Gasi е известен като един от най-добрите хотели в Ибиса, особено сред високопоставените гости, които харесват уединеното му местоположение и неангажиращия лукс.


OKU Ibiza също има привилегировано местоположение, което ви дава достъп до най-красивите места на плажа на острова, както и дизайн, вдъхновен от wabi sabi, два спокойни басейна, редовни сесии по йога и фюжън кухня.

12. Индия

Има нещо неустоимо романтично в пътуването с луксозен влак. Добавете към това и Индия и ще получите преживяване, което гарантирано ще ви заслепи.


По време на разцвета на махараджите не е било необичайно кралските особи да пътуват с мебелите си - легла с балдахини, тронове и какво ли още не. Със сигурност това е видът, към който се стреми новият Maharajas' Express.


Един от малкото луксозни влакове, предлагащи маршрути, които пресичат границите на индийските щати, "Кралска Индия" е седемдневно епично пътешествие от Делхи до Мумбай, като по пътя си посещава Агра, Рантамбор, Джайпур, Биканер, Джодпур, Удайпур (на снимката горе) и Вадодара.


Сред акцентите са обяд с шампанско на хълм с изглед към Тадж Махал, сафари с джипове в националния парк Рантамбор и мачове по поло със слонове в Джайпур, завършващи с вечеря с шампанско. Животът на борда на кораба е свързан с комфорта.


Всички каюти и апартаменти са кралски, с огромни прозорци, удобни легла, LCD телевизори и DVD плейъри.

13. Антигуа


Уединеното частно островно убежище Jumby Bay (на снимката горе), до което се стига само с лодка, се намира на две мили от брега на Антигуа и предлага типичното карибско преживяване. Романтиката се изразява в спа центъра, разположен близо до плажа и отворен към природните стихии, с пет стаи за процедури.


В характерните процедури се използват съставки, взети направо от градината; една от най-интересните процедури е тази, която включва лежане в мек, ръчно изработен хамак, докато терапевтът се фокусира върху точките на натиск в главата, гърба, ръцете и стъпалата, за да освободи напрежението. След това можете да се придвижите до своята сламена хижа на плажа или до един от многото хамаци, закачени между палмите.

Курортът е добър за креативни малки екстри: за да ви помогне да се насладите на изумителното нощно небе, персоналът ще ви приготви вечеря с шампанско за пикник и ще ви изпрати да наблюдавате звездите на плажа Pasture.

14. Венеция, Италия

В класацията на най-романтичните градове в света Венеция отдавна е начело. Този град-скъпоценен камък притежава изключителната способност да съблазнява всеки свой посетител - независимо дали става дума за натрапчивия вик на гондолиера, който се отразява от древните каменни стени на града; за страхопочитанието и удивлението от гледката на Караваджо в някоя закътана църква или за първата глътка от идеално сладкото Белини в случайно попаднал малък бар за цикети.


Пропуснете лятото, когато потискащите тълпи отнемат голяма част от романтиката на Венеция, и вместо това дойдете през зимата - градът става опияняващо тих, а повечето от големите забележителности ще бъдат само за вас. За да увеличите романтиката, качете се на Ориент Експрес Венеция-Симплон: това е най-пищното пътуване с влак в света и гарантирано ще ви върне в златната ера на пътуването.

Къде да отседнете: Ако разполагате с дълбоки джобове, не можете да избегнете престой в Aman Venice - позлатените бални зали, полилеите от Мурано и безценните фрески са били достатъчно добри за сватбената нощ на Клуни.


Но ако искате да избягате от папараците, отплувайте през лагуната към Belmond Hotel Cipriani - на спокойствието с романтични градини, пълни с рози и хортензии, и огромен басейн с гледка към площад "Свети Марк". Малко по-далеч, но не по-малко вълшебен, Casa Burano предлага по-спокоен и достъпен престой, скрит в поредица от бонбонени рибарски къщи в красивия Бурано, където се снимат филми.

15. Буенос Айрес, Аржентина


Буенос Айрес често е определян като отговора на Париж в Южна Америка. И все пак в тази знойна аржентинска столица има много повече от опияняващия сблъсък на европейските и латиноамериканските култури.


Този безкрайно секси град е безкрайна любовна връзка с танго, изпепеляващо асадо и големи, плътни вина - и определено е място, където можете да се облечете и да останете до късно. Вълнуващи млади готвачи революционизират вълнуващо непретенциозната кулинарна сцена на града, а оживените коктейлни барове на покривите бавно превземат града.


И разбира се, няма по-добър начин да влезете под кожата на Буенос Айрес от това да научите изкуството на най-страстния танц в света - още по-добре, ако го правите в традиционна, осветена от мрак милонга.


Къде да отседнете: Паласио Духау доминира на хотелската сцена в Буенос Айрес - вътрешността му е феерия от бляскави полилеи и мраморни подове, а терасата със свещи в ресторант Los Salones del Piano Nobile е неповторимо място за вечерна среща.


За по-автентично изживяване в сърцето на модерния квартал Palermo, където се приготвя храна, Home е хипстърско място с малък басейн, заобиколен от кичести дървета жакаранда, а във въздуха се носи мирис на жасмин.

16. Исландия

Трудно е да не се влюбите във вдъхновяващите първични пейзажи на Исландия. Страната предлага романтика и приключения в еднаква степен, а през зимата - когато кратките дни изискват уютни нощи, сгушени край огъня, и има голяма вероятност да видите неуловимото Северно сияние, което танцува по страховито тъмното небе - няма по-добро време да посетите тази скандинавска суперзвезда.


За да се насладите на всичко това, наемете автомобил и тръгнете по 828-километровия маршрут "Околовръстен път", който се вие по цялото крайбрежие на страната и е едно от най-романтичните пътувания в света, преминавайки покрай ледниците, гейзерите и черните пясъчни плажове, с които Исландия е толкова известна.


За да се уедините и скриете наистина, резервирайте фермата Deplar: дълбоко в опустошително отдалечения, мрачен, но красив полуостров Tröllaskagi, това е една от най-изолираните хижи в Европа - и престоят тук наистина е удоволствие, което се случва веднъж в живота.


В Рейкявик изданието разполага с топли и гостоприемни стаи с италианско обзавеждане от ясенова дървесина и прозорци от пода до тавана, които обрамчват фиорда и планината Есха или гледка към центъра на града.

17. Остров Хамилтън, Австралия


Забравете за момент, че най-големият обитаем остров на Уитсъндай е разположен точно до Сърцевидния риф (точно както звучи: коралов риф с форма на сърце). Защото Хамилтън Айлънд не е за типичната двойка, а по-скоро за тези, които имат афинитет към австралийската страст да се хвърлят в адреналинови неща.


Безупречните води на Големия бариерен риф предлагат места за гмуркане от световна класа, които да откриете заедно, а офроуд пътеките на острова осигуряват бяла скорост дълбоко в храстите.


Къде да отседнете: След вълнуващата разходка с хеликоптер над този безумно райски пейзаж смелчаците могат да се отпуснат в Qualia, интелигентен хотел на собствен полуостров.


Той разполага с 60 уединени павилиона с по една спалня и стъклени стени, със собствени тераси за наблюдение на водата - някои от тях имат собствен басейн с безкрайно покритие.

18. Френска Полинезия

Искате да избягате заедно? Никой няма да ви открие в The Brando, супер ексклузивно убежище с всички вили на частен остров в южната част на Тихия океан (на 30 мили северно от Таити, но достъпен само с шестместен самолет).


Марлон Брандо купува атола Тетиароа през 1967 г. и десетилетия по-късно се заема със създаването на това устойчиво, утопично място, където само природата е едновременно декорация и развлечение. Елегантните жилища със сламени покриви, закътани сред кокосови палми, разполагат със собствена пясъчна ивица, безкраен басейн и външна вана.


Голямата цена на ол инклузива включва ежедневни спа процедури, шампанско, храна, екскурзии и др. (Не забравяйте да си хвърляте погледи един на друг покрай гозбите на френския шеф-готвач Ги Мартин от класацията на "Мишлен"). Само 35 вили на целия остров гарантират интимност.

19. Прованс, Франция

Благодарим на Сезан, Реноар и Ван Гог за това, че са разказали за неподправената романтика на Прованс. Постимпресионистична мъгла от средновековни селца, маслинови горички и слънчогледи, подредени в редици, Прованс е идеалното място за главозамайващи слънчеви следобеди, когато отпивате розе под сянката на кипарис, въртите педалите през лавандулови полета или препускате между лозята.


Къде да отседнете: Не липсват романтични хотели, в които да изживеете своята провансалска фантазия. В Crillon Le Brave, който се състои от сгради с медени камъни и глицинии, доминира над цяло село на върха на хълма; най-добрите апартаменти приличат на частни къщи, с вани с ролбани една до друга и поглъщащи гледки към приглушения пасторален пейзаж.


Малко по на юг Chateau Saint Martin е идеална база за любителите на изкуството, които искат да разгледат галерийния Сен Пол дьо Ванс, изпълнен с местни жители, които играят петанк, и където се намира легендарният семеен ресторант La Colombe d'Or.


В хотела има невероятен спа център (през слънчевите дни процедурите могат да се провеждат в розовата градина) и ресторант със звезда на Мишлен, от който се открива красива гледка към блестящия Лазурен бряг.


Тук, по хълмовете, се намирате в истински приказен Прованс - абсолютна противоположност на крайбрежния му съсед, който се вижда и се харесва.

20. Киото, Япония

От плачещите върби и хартиените фенери в историческия квартал Гион до спокойните, поддържани градини и звънящите камбани на храмовете - Киото е напълно очарователно градско убежище. Антитеза на френетичния и футуристичен Токио, то е потапяне в романтиката на една отминала Япония. И тази романтика наистина се засилва, когато се разходите с лодка по река Ой, където градските улици бавно се пренасят на фона на мъгливи, гористи хълмове.


Къде да отседнете: В Hoshinoya, изключително елегантна група риокан. Въпреки че по-новата версия на ресторанта в Токио наскоро спечели място в нашия "Горещ списък", именно в ресторанта в Киото ще откриете дестилацията на характерното за Япония изящество и спокойствие.


Покритите с мъх пътеки се извиват около изваяни кленове и кедри, павилионите за гости са прецизно проектирани, а плъзгащите се хартиени паравани откриват спокойни гледки към гората. Още по-добре е, че в баните има дълбоки кипарисови вани със сезонни билки, с които можете да се потопите.

21. Ботсвана, Африка

За да видите Африка в нейната най-очарователна светлина, отидете в Ботсвана. Правителството тук поставя устойчивостта в центъра на вниманието си, като избягва модела на туризма с въртящи се врати в полза на престоя с малък брой туристи и висока стойност.


Това е блестящ ход, за да се предотврати пренасищането на ценните национални паркове на страната, и на свой ред Ботсвана се превърна в едно от най-ексклузивните места за сафари - може би най-известно с невероятните възможности за наблюдение на дивата природа.


Къде да отседнете: Малък оазис насред пустинята Калахари, Jack's Camp е едно от най-интелигентните места за отсядане в Ботсвана, а махагоновите мебели и леглата с балдахини в лагера носят старовремски блясък.


Ако предпочитате нещо по-модерно, Xigera Lodge е изключително устойчив избор, който не е свързан с електрическата мрежа - и е изпълнен до краен предел със специално поръчани творби от вълнуващи млади африкански художници.

Източник: cntraveller
























Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.